Składniki:
- 100 g płatków jaglanych
- 250 g białek jaj
- 100 g twarogu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 15 g wiórków kokosowych
- gruszka
- łyżka kakao
- słodzik
Przygotowanie:
1. Płatki zalać wodą , dodać słodzik ,poczekać aż napęcznieją
2. Namoczone płatki , twaróg, proszek do pieczenia , białka jaj , kakao - zmiksować.
3. Dodać wiórki kokosowe , wylać do keksówki , na wierzch ułożyć pokrojoną w kawałki gruszkę .
4. Piec w piekarniku z termoobiegiem ok. 15-20 min. w 200 st.C
Wartości:
649,5 kcal
B: 59,3 g
W: 80,6 g
T: 10,0 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html