Przygotowanie
Fasolę w puszcze odsączyć z zalewy, kilkakrotnie przepłukać. Odcedzić z nadmiaru wody.
Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce o małych oczkach. Fasolę razem z czekoladą i słodzidłem wrzucić do blendera i zblendować na gładką masę. Dodać trochę wody. Blendować, wrzucić migdały w całości. Całość ma być gęstą masą
Płatki migdałów dać na rozgrzaną patelnię, lekko przypiec. Sezam też można (ja sezam zostawiłam ws spokoju ).
Migdały ściągnąć z ognia i poszatkować na małe kawałeczki. Z masy formować kulki i obtaczać w płatkach i sezamie.
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-11-12 16:40:51
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html