SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mało i olej

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 753

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
czy tłuszcz pozyskiwany z masła i oleju roślinnego jest dobry? np smażenie jajecnzicy na maśle albo oleju ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tak. Z masła tak, jednak ja osobiście nie jestem za olejami, jak już to tylko kokosowy. A do smażenia wolę smalec :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
oleje roslinne są rózne, nie każdy jest odpowieni jak np słonecznikowy, na masełku moze być jajecznica tylko wybieraj prawdziwe masło 82% lub na klarowanym

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191504
Witaj,
Napisałeś dość ogólnikowo do jajecznicy na smażenie dawaj olej kokosowy , masło klarowane lub smalec. Co do olei roślinnych są dobre zimnotłoczone jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy olej lniany budwingowy .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Zdecydowanie wymienione powyżej tłuszcze będą adekwatne do wprowadzenia je w praktykę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76016 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754771
Zależy jakie oleje, w jakiej ilości i do czego stosowane. Ważne są proporcje kwasów tłuszczowych w diecie. Polecam poczytać na ten temat.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1121 Napisanych postów 3774 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68413
"Czystą" jajecznicę można smażyć na dowolnym rodzaju masła (82%, śmietankowe), bo jajka ścinają się w tak niskiej temperaturze, że nie ma możliwości przypalania się białek z masła np. śmietankowego. Będzie smaczniejsza, niż na maśle klarowanym.
Natomiast jeśli wcześniej podsmaża się na tłuszczu jakieś dodatki - cebulę, pieczarki, mięso itp. - dobrze jest użyć masła klarowanego, które lepiej znosi dłuższą obróbkę i wyższą temperaturę smażenia.
Różnica pomiędzy masłem śmietankowym, a takim 82% polega głównie na obecności małej ilości laktozy w tym pierwszym (2-3%) - osoby bez nietolerancji laktozy mogą więc spokojnie jeść masło śmietankowe. Ono zawiera też tłuszcz mleczny, tylko ma więcej wody, niż masło 82%, a poza tym ma troszkę laktozy i białek z mleka.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

10 posiłków

Następny temat

Nie mogę schudnąć

WHEY premium