Składniki:
- opakowanie makaronu razowego penne
- 500 ml passaty pomidorowej
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula
- 1 słoik zielonych oliwek
- 3 ząbki czosnku
- kilka suszonych pomidorów
- 2 świeże pomidory
- 1/2 papryki czerwonej
- sól,pieprz,bazylia,oregano
- 1 łyżka oliwy
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
1. W głębokiej patelni podsmażamy pokrojoną cebulę,czosnek oraz paprykę.
2.Dodajemy odsączonego tuńczyka,passatę , pokrojone pomidory, oliwki oraz pomidory suszone - dusimy ok 10 min.
3. W tym czasie gotujemy makaron al dente
4. Całość łączymy, posypujemy natką pietruszki, ew. posypujemy także żółtym serem.
Wartości: (1 porcja)
B: 40,9
T: 5,2
W: 47,4
Kcal: 399
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-05-25 19:41:52
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html