SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tłuszcze - kilka ważnych pytań - panierka, oliwa z oliwek, marynata do steku

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1489

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Witam
Chcę doprowadzić moją dietę do perfekcji, stąd kilka nurtujących mnie pytań:

1. Czy PANIERKA do ryby zrobiona z mąki razowej i jajka - jest zdrowa na redukcji i czy wliczać ją w bilans?

2. Czy jak smażę rybę/stek na patelni to ilość użytej oliwy z oliwek do pieczenia na patelni mam wliczać w bilans?

3. Czy jak dzień wcześniej marynuję mięso typu stek w oliwie to zużytą ilość oliwy mam wliczać w bilans?

4. Jeśli griluję rybę w naczyniu żaroodpornym w piekarniku i jest ona otoczona oliwą z oliwek to mam oliwę wliczać w bilans?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
Wszystko czego używasz w kuchni wliczasz w bilans, nieważne czy to ryba w panierce czy stek marynowany w oliwie, czy cokolwiek innego.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Nawet jeśli mnóstwo tej oliwy zostaje na patelni ? w naczyniu żaroodpornym?
Wszystko - czyli marynatę i przyprawy, sól morską, pieprz też ???
No i to 1 pytanie: Czy taka panierka z mąki razowej + 1 jajka jest zdrowa i dobra na redukcji ?





Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-02-23 16:49:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191493
Przyprawy nie wliczasz ( jeśli zawierają cukier czyt, gotowe mieszanki to lepiej wyrzucić )
Ileś % tłuszczu mięso wchłonie zależności jak to wchłonie czasem można przyjąć 30-40% albo i 50% .
Co do I pytania to powinno Ci pomóc, skorzystaj z tematów podwieszonych tz. wylicz zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html a następnie po obliczeniu ułóż jadłospis wrzucając go w takiej formie :https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html . Następnie wrzucisz zrzut i Ci doradzimy co źle np. jest.
Pozdrawiam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę proszę o pomoc.

Następny temat

Masa a problem z pasem

WHEY premium