co potrzeba:
- filet z podudzia kurczaka - 1kg,
- mięso wołowe mielone - 0,4kg,
- cebula - 80g
- przyprawy
Mięsko lekko rozbijamy układamy na foli spożywczej i posypujemy przyprawą. Do wołowinki dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Mielone nakładamy na ułożone filety(filety muszą na siebie nachodzić. Następnie zawijamy wszystko bardzo ściśle w roladę. Owijamy kilkoma warstwami foli by soki nie uciekły. Następnie wkładamy do garnka z zimna wodą, doprowadzamy do wrzenia i trzymamy na małym ogniu( u mnie 1,5h). Po tym czasie wrzucamy roladę w foli do zimnej wody i zostawiamy do wystygnięcia.(jakaś godzinka) Ja otworzyłem po nocy w lodówce i trzymała się ładnie;)
Białko - 264g,
Węgle - 4g,
Tłuszcze - 87g.
Smacznego:)