Nie będę się rozpisywać tylko startujemy!
Potrzebujemy:
-twaróg wędzony 125 g
- szpinak rozdrobniony mrożony 400g
-2-3 łyżki śmietany 18 lub 30%
-sól, pieprz
-3-4 jajka
!!!mozna dać 3 łyżki mąki i pol łyżeczki proszku do pieczenia, ale to nie jest konieczne!!!!
-mozna tez wrzucić odzywki białkowej naturalnej czy jak kto tam woli
Przygotowanie:
-szpinak podsmażamy na patelni aż do odparowania wody-->przestudzamy
-do mixera wrzucamy jajka, śmietanę, śól, pieprz, twaróg wędzony-mixujemy (+ewentualnie mąkę i proszek )
-dorzucamy wystudzony szpinak i bardzo dokładnie mixujemy
Wrzucamy do foremek i zalewamy do: i teraz uwaga
- w wersji z mąką zalewamy do 3/4 wysokości
-w wersji bez mąki dajemy na fulla
Wrzucamy do nagrzanego piekarnika na 160-170 stopni na ok 17-20 minut
!!! Smacznego !!!