jeżeli widzę, że potrzebujesz 3,6k kcal żeby utrzymać wagę to ucinanie z miejsca 1,6 k kcal nie jest dobrym pomysłem, ponieważ zapewne planujesz redukcję trwającą trochę dłużej, więc pomyśl, skoro w czasie redukcji ucinasz kalorie to na jakim poziomie wylądujesz za 2, 3 miesiące? będziesz się głodził na 1,5k albo 1 k? Pomijając w ogóle fakt, że Twój organizm prawdopodobnie źle zareaguje na tak duży ubytek energetyczny i metabolizm spowolni, więc jedynie będziesz się irytował, że waga nie będzie leciała, albo będzie leciała nie z tego co trzeba. Ogólnie rzecz biorąc dieta jakościowo wygląda okej, tyle, że ja na początek uciąłbym 300-500 kcal i pojechał tak tydzień, aby zobaczyć jak zareaguje organizm i odpowiednio do efektów jechać dalej tym samym planem lub uciąć kalorie/dodać dodatkową aktywność. I na początek proponowałbym ustalić następującą podaż makrosów:
2g b na kg masy ciała (odpowiednia podaż białka czyli około 2-3
g na kg masy pomaga zachować większą część mięśni podczas redukcji)
1 g tłuszczy na kg amsy ciała
resztę uzupełnić ww
Zmieniony przez - bagnica w dniu 2014-08-23 23:15:50