Banalne w przygotowaniu ciasto czekoladowo-bananowe (bezglutenowe) :
Składniki mokre:
- 3 dojrzałe banany
- 200g jogurtu naturalnego
- 30g oleju kokosowego
- 3 jajka
Składniki suche:
-200g mąki gryczanej
- 30g kakao naturalnego
- łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
- aromat migdałowy
- ewentualnie stevia do posłodzenia (bez stevii dzięki bananom też jest słodkie)
- odżywka białkowa- u mnie smak banan- 2 miarki
- dodatkowo można dodać ulubione bakalie- u mnie były to: suszone morele, daktyle, orzechy włoskie i wiórki kokosowe.
Przygotowanie:
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe mokre składniki i dokładnie mieszamy. Dodajemy suche składniki, mieszamy, wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej foremki- pieczemy około 50-60 min w temp. 185 stopni.
SMACZNEGO!!!