SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tarczyca - norma czy nadczynność

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 103

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10770 Napisanych postów 47041 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam. Mam 20 lat i wzrost 187cm. Jeszcze rok temu ważyłem 52kg przy standardowych posiłkach średnio 3-4 razy dziennie. Później postanowiłem, że muszę coś z tym zrobić i udało mi się przytyć do 61kg przy drastycznie zwiększonych porcjach jedzenia i częstości posiłków, wręcz staram się obecnie jeść na siłę. Nadszedł ten moment gdy postanowiłem sie zbadać i wyszły mi oto takie wyniki:

TSH - 0,867 norma (0,27- 4,20)
fT3 - 3,77 (2,02 - 4,43)
fT4 - 1,32 (0,93 - 1,71)

Glukoza 97.5 (65-100)

Dodam jeszcze, że poza niską wagą mam takie objawy jak potliwość oraz nawracające biegunki. Czy można tu mówić o nadczynności? W następnym tygodniu mam się udać do lekarza również z wynikami by on to ocenił. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline SFD TEAM Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1425 Napisanych postów 15932 Wiek 31 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 229675
Najlepiej skonsultowac sie z endokrynologiem
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kolopaki Yaris II

aerofull