SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tarczyca ,dalsza diagnostyka

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2058 Napisanych postów 3386 Wiek 37 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 85011
Witam , corka ex ma lipne wyniki taczycy
...
Lekarka nic z tym nie robi..proszę o opinię i czy rzeczywiście tak ma być.Jak dla mnie wyniki słabe i usg powinno być.Dziecko ma 13 lat.

Tsh 0.51-4.3 wynik 1.47
Ft4 0.98-1.64 wynik 1.20
Ft3 2.56-5.01 wynik 2.06





Zmieniony przez - acidm w dniu 1/22/2022 8:18:49 AM

Zmieniony przez - acidm w dniu 1/22/2022 8:19:24 AM

Kto wbija ostatki , ten piękny i gładki :)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 242 Napisanych postów 414 Wiek 33 lat Na forum 130 dni Przeczytanych tematów 2673
acidm
Witam , corka ex ma lipne wyniki taczycy
...
Lekarka nic z tym nie robi..proszę o opinię i czy rzeczywiście tak ma być.Jak dla mnie wyniki słabe i usg powinno być.Dziecko ma 13 lat.

Tsh 0.51-4.3 wynik 1.47
Ft4 0.98-1.64 wynik 1.20
Ft3 2.56-5.01 wynik 2.06






Zmieniony przez - acidm w dniu 1/22/2022 8:18:49 AM

Zmieniony przez - acidm w dniu 1/22/2022 8:19:24 AM


Tsh i ft3 są ok ale ft3 poniżej normy, być może z konwersja coś jest nie tak i zdecydowanie takbym tego nie zostawił. Poza tym Zbadałem.anty tpo i anty tg no i poszukałbym.innego endokrynologa.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8115 Napisanych postów 80911 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 684237
Przeciwciała były robione ? anty-TPO, anty-TG i TRAb? Usg ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2058 Napisanych postów 3386 Wiek 37 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 85011
flex1976
Przeciwciała były robione ? anty-TPO, anty-TG i TRAb? Usg ?


Nic

Kto wbija ostatki , ten piękny i gładki :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8115 Napisanych postów 80911 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 684237
No to trzeba zmienić endokrynologa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2058 Napisanych postów 3386 Wiek 37 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 85011
Tez tak sądze ..niedoczynność ?Tarczyca chora to autoimmunologia tak ?

Kto wbija ostatki , ten piękny i gładki :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8115 Napisanych postów 80911 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 684237
W pierwszej kolejności teraz powinna zlecić te badania i sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego . Ma jakieś objawy ? Czy profilaktycznie było robione ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2058 Napisanych postów 3386 Wiek 37 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 85011
Profilaktycznie..ale dziecko mało ruchliwe..takie ospale..

Kto wbija ostatki , ten piękny i gładki :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 8115 Napisanych postów 80911 Wiek 46 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 684237
Zrób jem te badania a potem poszukaj kumatego endo który wykonuje również usg . W jednej wizycie się zamkniesz .
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy to prawda że żarówki ledowe psują wzrok?

Bialka