tylko ze teraz mam inne pytanie :) czy jeżeli rozłożę tabate 3x w tyg. i np: w poniedziałek zrobię tabate ze sztanga, w czwartek na sprincie, a w niedziele na rowerze lub basenie to można właśnie tak przeplatać w ciągu tygodnia rodzaj ćwiczeń ?
...
Napisał(a)
ok już wszystko wiem mogę na rowerze i na nogach i w siłowni :) sorki za problem :)
tylko ze teraz mam inne pytanie :) czy jeżeli rozłożę tabate 3x w tyg. i np: w poniedziałek zrobię tabate ze sztanga, w czwartek na sprincie, a w niedziele na rowerze lub basenie to można właśnie tak przeplatać w ciągu tygodnia rodzaj ćwiczeń ?
...
Napisał(a)
Jak najbardziej można przeplatać rodzaje ćwiczeń w tygodniu. Prawdopodobnie będziesz mieć z tego same korzyści.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Witam
1) Chcialbym dowiedziec sie co robic ze sztangielkami podczas 10 sekundowej przerwy w tabacie thruster. Jezeli trzymac to w jakiej pozycji
2) Chialbym rowniez dowiedziec sie co najlepiej cwiczyc na posladki.
3) znalazlem taka ciekawa tabate
co o tym myslicie ?
Moze cwiczyc np poniedzialek thruster, wtorek sprint, czwartek thruster, piatek podskoki, sobota thruster, niedziela sprint ?
Czytalem ze tabate powinno robic sie 3 razy w tygodniu ale mnie to nie przekonuje
pozdrawiam
1) Chcialbym dowiedziec sie co robic ze sztangielkami podczas 10 sekundowej przerwy w tabacie thruster. Jezeli trzymac to w jakiej pozycji
2) Chialbym rowniez dowiedziec sie co najlepiej cwiczyc na posladki.
3) znalazlem taka ciekawa tabate
co o tym myslicie ?
Moze cwiczyc np poniedzialek thruster, wtorek sprint, czwartek thruster, piatek podskoki, sobota thruster, niedziela sprint ?
Czytalem ze tabate powinno robic sie 3 razy w tygodniu ale mnie to nie przekonuje
pozdrawiam
...
Napisał(a)
kris255
1. Poprostu je odkładasz w przerwie.
2. Użyj googli, jest ich naprawde wiele np. -wykrok z hantlami do przodu / półprzysiad z hantlami w szerokim rozkroku / klęk podparty. Łokcie oparte o mate. Prostowanie biodra w klęku podpartym. / Klęk podparty. Zgięta noga w stawie kolanowym. Prostowanie nogi i powrót do pozycji początkowej ...
3. Ciekawa Tabata, i tak chodzi o tętno, wydaje się że ta w pokazanym filmiku spokojnie spełni swoje zadanie.
Ogólnie rzecz biorąc możesz fizycznie nie wyrobić dając więcej niż 3x w tyg tabate, poleca się na początek 1x tydz, ale to zalezy od "zawodnika". Zadbaj o diete i ćwiczenia siłowe.
1. Poprostu je odkładasz w przerwie.
2. Użyj googli, jest ich naprawde wiele np. -wykrok z hantlami do przodu / półprzysiad z hantlami w szerokim rozkroku / klęk podparty. Łokcie oparte o mate. Prostowanie biodra w klęku podpartym. / Klęk podparty. Zgięta noga w stawie kolanowym. Prostowanie nogi i powrót do pozycji początkowej ...
3. Ciekawa Tabata, i tak chodzi o tętno, wydaje się że ta w pokazanym filmiku spokojnie spełni swoje zadanie.
Ogólnie rzecz biorąc możesz fizycznie nie wyrobić dając więcej niż 3x w tyg tabate, poleca się na początek 1x tydz, ale to zalezy od "zawodnika". Zadbaj o diete i ćwiczenia siłowe.
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
A ja mam pytanko robię trening siłowy pn śr pt i mam pomysł aby w wtorek - tabata czwartek - interwał sobota - aero bieg 40 minut :)
A czym sie różni Hiit od interwałów jak dla mnie to to samo
A czym sie różni Hiit od interwałów jak dla mnie to to samo
...
Napisał(a)
HIIT to High Intensity Interval Training czyli Wysoko intensywny trening interwałowy. O ile on trwa dłużej niż 25 min to nie jest już to HIIT bo intensywność jest za mała. Dla porównania piłkarze w meczu grają interwałowo najczęściej marsz/trucht - sprint, ale wytrzymują cały mecz to też dla nich nie jest to HIIT tylko interwały. W hiicie chodzi byś w przeciągu 25 min (może być i 5 min) wykonywał "Interwały" w taki sposób by nie mieć kompletnie sił wykonywać ich dłużej czyli na chłopski język paść na twarz*
Prościej wytłumaczyć nie potrafie.
Zmieniony przez - Rothen w dniu 2010-03-01 03:01:00

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2010-03-01 03:01:00
...
Napisał(a)
Tabata wydaje sie byc ciekawym dodatkiem do treningu siłowego i ewentualnych aerobów, aż nie chce się wierzyć, że trening trwa tylko 4minuty i koniec ćwiczeń na dzień, póki nie spróbuje, puty nie uwierze 

...
Napisał(a)
ja również muszę spróbować :)
aeroby nie dają mi już kompletnie nic. tylko na chwilę się odwadniam.
aeroby nie dają mi już kompletnie nic. tylko na chwilę się odwadniam.
suchar
...
Napisał(a)
a ja jestem juz po pierwszym nóg nie czuje
ale przecież tak to chyba miało być, poza tym nic za darmo
. Koledzy, którzy już są w temat tabaty obcykani, jakie spostrzeżenia co do tego typu treningu, jak efekty?

Poprzedni temat
Pytanko o kondyche....
Następny temat
Przerwa w treningach przed zmianą treningu i suplementacją
Polecane artykuły