Szacuny
6
Napisanych postów
2379
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23919
Jak zapowiedział w poniedziałek prezes TVP Jan Dworak w pierwszej połowie przyszłego roku, telewizja publiczna chce uruchomić cztery kanały tematyczne: informacyjny, rozrywkowy, dokumentalny i sportowy.
Kanały te byłyby dostępne w sieciach kablowych i na platformach cyfrowych.
Prezes TVP powiedział w czasie spotkania z dziennikarzami, że termin uruchomienia kanałów tematycznych zależy od decyzji Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji w sprawie koncesji na nadawanie tych programów.
"Już była dyskusja zarządu; wszyscy widzą taką potrzebę. Nie ma jeszcze uchwały w tej sprawie" - powiedział Dworak. "Jeśli się dogadamy z sieciami kablowymi i platformami cyfrowymi, to łatwiej nam będzie podjąć decyzję" - dodał.
(źródło: interia.pl)
Zmieniony przez - orzeszq w dniu 2005-11-29 18:24:00
Szacuny
34
Napisanych postów
14568
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
53165
ciekawe co tam będa puszczać ... pomysł chybiony jak dla mnie ... będzie tak jak z TVP Kultura której oglądalność przesówa przecinek coraz bardziej w prawo.
Zmieniony przez - bodymaker w dniu 2005-11-29 18:24:27
Szacuny
6
Napisanych postów
2379
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23919
troche dziwni mnie ten fakt że chcą utworzyć kanał sportowy. nie mają prawa do transmiji żadnej z lig piłakrskiej ani nawet mistrzostw świata . Co oni chcą pokazywać?
Edit: jest taki kanał TVP kultura? lol pierwsze słysze D
Zmieniony przez - orzeszq w dniu 2005-11-29 18:33:33
Szacuny
1
Napisanych postów
810
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
18158
Korzeniowski juz nie raz udowodnil ze sport za jego kadencji to jedynie bieda i nedza. Pewnie bedzie na kanale sportowym puszczal przez 24h relacje z arcyciekawego "na rynek marsz" Ostatnio bardzo mnie rozsmieszyla decyzja TVP o transmisjach koszykowi i siatkowki na TVP3 - transmisje sa na przemian czyli jesli ktos chce sledzic rozgrywki siatkowki to zasiada przed TV co 2 tygodnie - co za blamaz