Szacuny
5
Napisanych postów
5082
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18700
plan jest ok, tylko tak jak mówisz najpierw zrób ogólnorozwojówke. Dopiero po paru miesiącach możesz do tego planu przystąpić. Zacznij od ACT, potem może od FBW i tym planem.
i dieta dieta
Zmieniony przez - Rain_Man w dniu 2010-09-18 18:20:09
Spokojnie, w sumie mozesz mnie nie lubic, tak jak ja nie lubie ludzi, ktorzy mówią by mowic.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1216
Czyli najpierw musze zaczac od ACT,potem FBW i po miesiacu swoj plan,tzn.ogolnosciowki teraz nie musze robic tylko ACT.A w tym moim treningu moglbym zastapic przysiad ze sztaga,przysiadem na maszynie,czy wcale nie robic przysiadu ze wzgledu na kregoslup,bo chyba w moim wieku nie wskazane sa przysiady z obciazeniem
Szacuny
5
Napisanych postów
5082
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
18700
Tak zacznij od ACT 4-8 tyg potem FBW 4-6 tyg i potem możesz spróbować czegoś innego. Co do przysiadów i MC to jeśli jest możliwość to robiłbym je ponieważ są podstawą do budowania wspaniałej masy mięśniowej. Jeśli będziesz trenował małymi ciężarami stopniowo zwiększając, nic się nie stanie twojemu kręgosłupowi, moge powiedzieć ze nawet wzmocnisz go i prostowniki grzbietu. Więc śmiało możesz robić, tylko pamiętaj o technice, bo jest najważniejsza.
pozdr.
Spokojnie, w sumie mozesz mnie nie lubic, tak jak ja nie lubie ludzi, ktorzy mówią by mowic.