Po nieudanym starcie w Mistrzostwach Polski Szkół Wyższych w TS (spaliłem przysiady) za wszelką cenę chciałem jak najszybciej sobie odbić w kolejnych zawodach. Najbliższa okazja ku temu będzie pod koniec sierpnia podczas Pucharu Polski, tak więc ten test będzie miał na celu prowadzenie relacji z moich przygotowań, a także chciałbym sprawdzić kilka ciekawych suplementów.
Głównym celem tego testu będzie zdobycie jak największej siły w konkurencjach trójbojowych ale także lekkie zrzucenie wagi żeby zmieścić się w kategorii 90Kg
Wymiary:
wzrost: 180cm
waga: 93,7 kg
klatka(napinka) 120 cm
ramię 43 cm
pas 89 cm
udo 68 cm
łydka 41 cm
Wyniki SIŁOWE (życiówki)
Przysiad: 270kg (treningowo)
Klatka: 200kg
Martwy Ciąg 270kg
(wyniki uzyskane podczas TESTU Met-RX waga ciała ok 96 kg)
Forma na zdjęciach kiepska, co spowodowane było letnią sesją egzaminacyjną

Zdjęcie SUPLI:
Suple bez szczegółowego opisu (jak ktoś chce niech sprawdzi w google

2 x Thermolife E-BOL - buzer teścia, główny bohater testu, podobno dosyć silna zabawka , tak więc zobaczymy na co ją stać
dawkowanie: 3 x dziennie po 2 kapsułki
2 x PaloAltoLabs Leviathan - spalacz tłuszczu i buzer teścia w jednym, liczę że pomoże mi bezboleśnie zrzucić wagę do zawodów, a także, że będzie mnie pobudzał przed treningami
dawkowanie: 2 kaps rano na czczo, 1 kaps przed treningiem (w dni NT w porze obiadowej)
2 x 1FAST400 L-Leucine 500g - czysta leucynka, liczę na zwiększoną regenerację
dawkowanie: codziennie na czczo 10g, w DT po treningu 20g
1 x Primaforce PrimalEAA - zestaw aminokwasów około treningowych
dawkowanie: 1 porcja przed treningiem i 1 porcja w trakcie treningu przed ciężkimi seriami
miało być jeszcze 2 x Incarnate ale niestety nie dotarło do mnie
Plan Dietetyczny:
1 posiłek:
5 jaj, 100 g owsianych (omlecik)
2,3,4 posiłek
między te posiłki do rozdysponowania mam 600g mięsa i węgle w postaci kaszy/ryżu/ziemniaków
5 posiłek (przed snem)
200 g sera białego (zamiennie z 5 jajkami) i łyżka oliwy z oliwek
Warzywa i owoce uwzględniam codziennie jednak nie wpisuje ich do powyższego schematu
TRENING:
trening typowo siłowy, wykonywany w sprzęcie do trójboju siłowego, liczby powtóżeń nie zapisuję gdyż będzie się to zmieniało w miarę zbliżania się daty zawodów
I dzień:
1. Przysiad ze sztangą 3 główne serie w pełnym sprzęcie (+mnóstwo rozgrzewkowych)
2. Przysiad z przodu 4 serie
3. Suwnica 4 serie
4. Brzuch (siłowo z obciążeniem) 4 serie
II dzień:
1. Wyciskanie w koszulce 4 serie(przez pierwsze 2-3 treningi nie będę wykonywał pełnego ruchu tylko do desek, zalecienie trenera)
2. Pompki na poręczach 5 serii
3. Wyciskanie hantli na płaskiej ławce 3 serie (powolne, głębokie ruchy)
4. Podrzut z ziemi 5 serii (x8 x6 x3 x3 x3)
5. Uginanie ramion ze sztangą na biceps 4 serie
6. Uginania młotkowe z hantlami 3 serie
III dzień:
1. Martwy ciąg 3 główne serie w kostiumie (+rozgrzewkowe)
2. Szrugsy 3 serie
3. Podciąganie na drążku szeroko 4 serie
4. Wiosłowanie ze sztangielką 3 serie
5. Brzuch (siłowo z obciążeniem) 4 serie
IV dzień:
1. Wyciskanie w wąskim chwycie 4 serie
2. Dociskanie sztangi ze stojaków (ok 10-8 cm ruch) 3 serie
3. Wyciskanie leżąc(nogi na ławce, zatrzymanie na klatce ok. 3 sek.) 3 serie
4. Wyciskanie francuskie 4 serie
5. Podrzut z ziemi 5 serii (x8 x6 x3 x3 x3)
po II i IV treningu będę wrzucał HIIT (zacznę od 15 interwałów) aby przypieszyć zrzcanie wagi)
Pod koniec testu trening będzie zredukowany z mniej potrzebnych ćwiczeń, z racji podnoszonych coraz większych ciężarów w głównych bojach.
Z treningów postaram się wrzucać filmy, ale dajcie mi trochę czasu na wkręcenie się w klimat nowej siłowni, gdyż wróciłem do rodzinnego miasta na wakacje i trochę głupio w nowej siłowni od razu nagrywać filmy

ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO ŚLEDZENIA I KOMENTOWANIA MOICH ZMAGAŃ

PS
Od razu się chcę usprawiedliwić na jutro, a mianowicie spędzę wyjątkowo cały dzień na budowie i nie wiem czy będę w formie na trening
Zmieniony przez - Ripper14 w dniu 2008-06-29 22:51:36