SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TEST: Blood and Destroy by pitbull61 - podsumowanie str. 56 !

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 76870

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 684 Napisanych postów 16256 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 167622




MAAAASAAAAAA

Generalnie test będzie składał się z 2 faz. Po każdej z faz będzie podsumowanie.

W pierwszej fazie suplem przewodnim będzie Post Cycle Matrix - FUSION SUPPLEMENTS

W drugiej fazie będą juz królować kreatyny z CON-CRET na czele.
Dodatkowo wspomagać je będzie FIREDROL, aby utrzymać teścia na stałym wysokim poziomie.

Tak, jak obiecałem będziem kilka supli, których nikt oficjalnie jeszcze w Polsce nie testował (PCM oraz CON-CRET)..

Cały cykl zamierzam zakończyć 19-12-2010.





Nick: pitbull61
Wiek: 31
Staż: 4 lata ON/ 4 lata OFF/ znowu ON od 01-01-2010
Wzrost: 176 cm
Waga ciała: 76,5 kg

Obwody:

Brzuch (na wysokości pępka): 82
Klatka: 107,5
Obręcz barkowa: 121
Biceps (napięty) lewy/prawy: 37/38,5
Udo (środek)lewe/prawe: 55/55
Łydka lewa/prawa: 35/36





Nazwa badania/Data/Wartość/Normy

Testosteron - T 06/10/2010

Testosteron 18,87 nmol/l 9,9 - 27,9

Witamina D-25(OH)D 06/10/2010

25 (OH) Wit D3 22,2 ng/ml poziom wystarczający 30-100 poziom niewystarczający 10-30 niedobór <10 toksyczność >100

Wapń całkowity - surowica 06/10/2010

Wapń (s) 9 mg/dl 8,4 - 10,2

Hormon luteinotropowy - LH 06/10/2010

LH (s) 3,63 U/l 1,7 - 8,6

Hormon folikulotropowy - FSH 06/10/2010

FSH 6,16 U/l 1,5 - 12,4

Hormon tyreotropowy - TSH 06/10/2010

TSH (s) 3,42 mU/l 0,27 - 4,2

Odczyn Biernackiego - OB - krew 06/10/2010

OB po 1h (k) 13 mm <15

Kreatynina - surowica 06/10/2010

Kreatynina (jedn. tradyc.) 0,99 mg/dl 0,7 - 1,2
GFR wg MDRD >60 ml/min/1,73m2 > 60
Kreatynina (jedn. SI) 88 umol/l 62 - 106

Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT) 06/10/2010

ALT (GPT) 28,6 U/l <41

Mocz - badanie ogólne 06/10/2010

Barwa żółty
Przejrzystość przejrzysty przejrzysty
pH 6,0 5,0 - 8,0
Ciężar właściwy 1021 g/L 1010 - 1030
Białko ujemny ujemny
Glukoza ujemny ujemny
Ciała ketonowe ujemny ujemny
Urobilinogen 0,0 mg/dL 0,0 - 1,0
Azotyny ujemny ujemny
Bilirubina ujemny ujemny
Bakterie 9 /ul 0 - 130
Bakterie (w polu widz.) 2 wpw 0 - 24
Erytrocyty 0 /ul 0 - 10
Erytrocyty (w polu widz.) 0 wpw 0 - 2
Leukocyty 2,5 /ul 0,0 - 20,0
Leukocyty (w polu widz.) 0 wpw 0 - 5
Nabłonki płaskie 0,8 /ul 0,0 - 20,0
Nabłonki płaskie (w polu widz.) 0 wpw 0 - 4
Nabłonki okrągłe 0,5 /ul 0,0 - 8,0
Nabłonki okrągłe (w polu widz.) 0 wpw 0 - 1
Kryształy 0,0 /ul 0,0 - 40,0
Kryształy (w polu widz.) 0 wpw 0 - 7
Drożdże 0,0 /ul 0,0 - 25,0
Drożdże (w polu widz.) 0 wpw 0 - 5
Pasma śluzu 0 /ul 0,0 - 10,0
Pasma śluzu (w polu widz.) 0 wpw 0 - 2

Morfologia pełna - analizator - krew 06/10/2010

Krwinki białe (WBC) 5,09 G/l 3,50 - 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 5,21 T/l 4,50 - 5,70
Hemoglobina 15,2 g/dl 12,0 - 16,8
Hematokryt 46,6 % 40,0 - 49,5
MCV 89,4 fl 83,0 - 103,0
MCH 29,2 pg 28,0 - 34,0
MCHC 32,6 g/dl 32,0 - 36,0
Płytki krwi 246 G/l 125 - 400
RDW-CV 14,6 % 11,5 - 14,5
MPV 10,7 fl 9,0 - 12,6
% neutrocytów 58,7 % 45 - 70
% limfocytów 32,4 % 20 - 45
% monocytów 7,3 % 4,0 - 12,0
% eozynocytów 1,2 % < 5,0
% bazocytów 0,4 % < 1,0
Liczba neutrocytów 2,99 G/l 1,80 - 7,70
Liczba limfocytów 1,65 G/l 1 - 5
Liczba monocytów 0,37 G/l <0,8
Liczba eozynocytów 0,06 G/l <0,45
Liczba bazocytów 0,02 G/l <0,2

Glukoza na czczo we krwi żylnej 06/10/2010

Glukoza (jedn. tradyc.) 87,5 mg/dl 70 - 105
Glukoza (jedn. SI) 4,86 mmol/l 3,89 - 5,83

Lipidogram 06/10/2010

Cholesterol całkowity (jedn. tradyc.) 179,6 mg/dl < 200,0
Cholesterol całkowity (jedn. SI) 4,65 mmol/l < 5,18
Cholesterol HDL (jedn. tradyc.) 56,6 mg/dl > 35
Cholesterol HDL (jedn. SI) 1,47 mmol/l > 0,91
Cholesterol LDL (jedn. tradyc.) 112 mg/dl <135
Cholesterol LDL (jedn. SI) 2,9 mmol/l < 3,5
Triglicerydy (jedn. tradyc.) 57,3 mg/dl 50 - 200
Triglicerydy (jedn. SI) 0,65 mmol/l 0,56 - 2,26

Antygen swoisty dla prostaty - PSA całkowity 06/10/2010

PSA całkowite 1,42 ng/ml <1,4





Boozery testosteronu:

★ Post Cycle Matrix - FUSION SUPPLEMENTS (2szt)
★ FIREDROL - GE PHARMA





KREATYNY:

★ C-BOLL - ThermoLife
★ CON-CRET (2szt)









BCAA:

★ BCAA TST - Hi-Tec
★ BCAA Xtra - Activlab
★ BCAA+EAA - Fitmax





PRE-WORKOUT:

★ ANARCHY - VPX





BIAŁKO:

★ Whey Delicious Cappuccino - XXL
★ Pure Whey Isolate 95 - OLIMP





WĘGLE:

★ Flud 100% Waxy Maize - Dymatize





NA STAWY:

★ CISSUS - NUTRAPLANET





PROZDROWOTNE:

★ Gold Omega-3 - OLIMP
★ Vita-Min Multiple Sport - OLIMP
★ Garlicin - OLIMP
★ MZB - OLIMP
★ Lecithin - OLIMP
★ Artichoke - Puritan's Pride
★ Vitex/Chaste Tree - Puritan's Pride
★ Koenyzm Q10 - Puritan's Pride
★ Zinc - Swanson

















DODATKI:

★ Muira Puama - NUTRAPLANET
★ Proszek Zasadowy - Langsteiner
★ Aloes - OLEOFARM
★ Apetizer - Aflofarm

















Dawkowanie.

Post Cycle Matrix - 3kaps dziennie (start 18-10)

FIREDROL - 6 kaps - 3 kaps bezpośrednio po przebudzeniu oraz 3kaps po 4 posiłku (start 22-11)

C-BOLL - 12 kaps dziennie - 6kaps po przebudzeniu oraz 6kaps po treningu (start 22-11)

CON-CRET - 3 porcje dziennie - rano po przebudzeniu, po treningu, popołudniu (start 22-11)

BCAA - przed oraz podczas treningu

ANARCHY - 30 min przed treningiem (start 18-10)

Whey Delicious - codziennie 50g z owsem jako pierwszy posiłek oraz jako uzupełnienie diety

Pure Whey Isolate 95 - 50g bezpośrednio po treningu

Flud 100% Waxy Maize - 40g bezpośrednio po treningu

Gold Omega-3 - 6kaps/g dziennie, po 2kaps do posiłku

Garlicin - 3kaps dziennie, po 1kaps do posiłku

MZB - 2kaps przed snem

Vita-Min Multiple Sport - 2 kaps do 3 posiłku

CISSUS - 3 porcje dziennie przed posiłkami

Lecithin - 5g po pierwszym posiłku

Artichoke - 2 kaps po kaps do posiłków

Vitex - 2 kaps po kaps do posiłków

Koenyzm Q10 - 2 kaps po kaps do posiłków

Zinc - 2 kaps dziennie

Muira Puama - porcja przed snem

Proszek Zasadowy - 8g po pierwszym posiłku

Apetizer - 5ml przed pierwszym posiłkiem

Aloes - 30ml na 1h przed ostatnim posiłkiem





Dodatni bilans, według rozkładu jak poniżej:

B - 3g/kg - 231g
- 1,5g/kg - 116g
WW - 3,5g/kg - 270g
kcal - 3042

Węgli będę dokładał jeśli zajdzie taka potrzeba.

Główne źródła:

Węglowodany

ryż basmati





makaron z przenicy durum





Białko

wołowina





kurczak









jaja

Tłuszcze

oliwa z oliwek





Masło orzechowe





Orzechy, pestki





PONIEDZIAŁEK - klatka

1. rozpietki na lawce skosnej 15powt w serii laczonej(jedno cwiczenie po drugim bez odpocznku) z wyciskaniem sztangi na lawce skosnej z ciezarem pozwalajacym na wykonanie 4-5 max powtorzen. (ogolnie 4takie laczone)
2. wyciskanie hantli na lawce poziomej 4serie 12powt
3. baterflay 4serie po 12 powt

WTOREK - plecy

na poczatku 4 serie unoszenia hantli w opadzie na tyl barkow

1. seria laczona analogicznie jak w 1 dniu
przenoszenie hantelki za glowe lezac na lawce 15 powt
wioslowanie ze sztanga nachwytem 4-5 powt ciezar max
2. wyciag pionowy 4serie po 12powt
3. wyciag poziomy 4 serie po 12 powt

ŚRODA - nogi

1. seria laczona analogicznie jak w 1 dniu
prostowanie na maszynie 15powt sredni ciezar
przysiady 4-5 powt ciezar max
2. suwnica 4serie 12powt
3. uginanie na dwuglowy na maszynie 4 er 12 powt
4. lydki

CZWARTEK - barki

1.seria laczna analogicznie jak w 1 dniu.
unoszenie hantli bokiem stojac 15powt sredni ciezar
wyciskanie sztangi siedzac sprzed glowy 4-5 powt
2. wyciskanie hantli siedzac 4 serie po 12powt
3. unoszenie sztangi do brody stojac 4 serie po 12powt
4. szrugsy ze sztanga 4serie po 10powt

PIĄTEK - łapy

biceps
1. seria laczona analogicznie jak 1 dniu
podciaganie podchwytem max ilosc powt
uginanie ze sztanga stojac 4-5 powt
2. uginanie z hantlami mlotek 3 serie po 12 powt
3. uginanie z hantla w podporze o kolano 2 ser po 12pow

triceps
1. seria laczona analgicznie jak w dniu 1
prostowanie z linkami na wyciagu 15powt
pompki z obciazenie 4-5 powt
2. wyciskanie w wskim chwycie 3 serie po 10powt
3. wyprosty z hantla zza glowy 2serie po 12powt

SOBOTA - OFF

NIEDZIELA - OFF

Po każdym treningu brzuch, rozciąganie i rollery.
Trenuję rano, ~60 min po pierwszym posiłku.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 684 Napisanych postów 16256 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 167622








-Przod luzem





-Mięśnie dwugłowe ramion przodem





-Mięśnie dwugłowe ramion tyłem





-Bok luzem





-Mięśnie klatki piersiowej bokiem





-Tył luzem





-Triceps





-Mięśnie ud





-Łydka





Liczę na doping oraz konstruktywną krytykę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2567 Napisanych postów 29960 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 200164
1-wszy

powodzenia




"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 8825 Napisanych postów 69991 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 925459
2-gi ;) będę zaglądał
pisałeś u mnie w blogu o tym ,ze ruszysz z testem (jutro wszystko doczytam, wole się wpisać bo potem zapomnę ) i m.in będziesz dawał ciekawe przepisy do przygotowania wołowiny, na to m.in czekam

na 1 rzut oka , profesjonalne podejscie do sprawy a to juz ogromny plus
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6212 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 49212
powodzenia, cos czuje ze pojada zaraz po Tobie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 745 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7281
powodzenia :)
ps. a tabetek dziennie ile Ci wychodzi bo jak widze to massakra ja bym tego wszystkiego nie przełknął

no pain no gain

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 684 Napisanych postów 16256 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 167622
Dzięki Panowie !

Banan- wół będzie robiony często, głównie pod postacią steków i gulaszu, więc w tym tyg. będzie już pierwszy przepis na bank Dobrze, że się przypomniałeś, bo mi powiadomkę do Ciebie wywaliło, co się zresztą ostatnio często zdarza..

Slayer - dzięki, za co ?

bailbong - wyszło mi całości coś około 2500 kaps
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2567 Napisanych postów 29960 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 200164
bodajze 7-y test niesponsorowany -> testy ktore trwaja w tym samym momencie,a nie sa z naboru!

.....cieszy ten fakt.

A takiej sytuacji to sobie nie przypominam.

Zmieniony przez - solaros w dniu 2010-10-17 23:55:36

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 384 Napisanych postów 8845 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 88057
Bardzo profesjonalne podejście do prowadzenia testu. Prochów też sporo, pewnie troszkę to kosztowało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 7735 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41775
No w koncu, ile mozna bylo czekac

wypass... dajesz, mam nadzieje na dobre efekty
pzdr

CZERWONY HANDLARZ


Bene mori praestat, quam turpiter vivere

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 7641 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 41205
"Wołowe" testy Arka czyta się z dużym zainteresowaniem i przyjemnością hehe.
Codzienna obowiązkowa lektura. Oczywiście będę śledził. Powodzenia jeszcze raz!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

na dobry początek..

Następny temat

nutrabolics...

Fruzelina