Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
24
Witam,
Od 4 dni zacząłem chodzić na siłownie (codziennie), do tej pory nie byłem praktycznie wogóle aktywny fizycznie, jadłem co popadnie, wszelkie tłuszcze, puste kalorie itp. Sporządziłem sobie również taką mini dietę (ciężko to nazwać dietą, po prostu unikam tłuszczu, jem na obiad ryby, gotowane udko z ryżem/kaszą itp, duzo jajek, mleka, jogurtów ogólnie na białko) i ku mojemu zdziwieniu, waga w ciągu tych 4 dni spadła aż o 2,1 kg. Czy to normalne? Ważyłem 84,8 kg, dzisiaj przed treningiem waga pokazała 82,7 (przy wzroście 188cm i wieku 16 lat, jeśli to ma jakieś znaczenie)
Pozdrawiam
Zmieniony przez - rep2k w dniu 2019-06-25 21:44:56
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
24
flex1976
Zapewne wody ubyło i ewentualnie glikogenu . Dalej już nie będzie tak łatwo
Czyli to po prostu taki startowy spadek wagi i nie powinienem już dużo tracić? Nie ukrywam, że wolałbym jednak przytyć i nabrać masy mięśniowej niż chudnąć
Szacuny
35
Napisanych postów
260
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
24902
Jeżeli przechodzisz na jakąkolwiek dietę to daj organizmowi 5-7 dni aby 'zaadaptował się' do nowego 'środowiska'. Dopiero po tym czasie waż się bo jest zbyt dużo zmiennych, które wpływają na wagę po zmianie nawyków żywieniowych (różne produkty/ inna kaloryczność itp.)
//
poza tym nie unikaj tłuszczy - nie tyje się od jedzenia tłuszczy, a są one potrzebne dla prawidłowej pracy gospodarki hormonalnej. Poczytaj o tym..
Zmieniony przez - najdus w dniu 6/25/2019 10:13:56 PM
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
24
najdus
Jeżeli przechodzisz na jakąkolwiek dietę to daj organizmowi 5-7 dni aby 'zaadaptował się' do nowego 'środowiska'. Dopiero po tym czasie waż się bo jest zbyt dużo zmiennych, które wpływają na wagę po zmianie nawyków żywieniowych (różne produkty/ inna kaloryczność itp.)
//
poza tym nie unikaj tłuszczy - nie tyje się od jedzenia tłuszczy, a są one potrzebne dla prawidłowej pracy gospodarki hormonalnej. Poczytaj o tym..
Zmieniony przez - najdus w dniu 6/25/2019 10:13:56 PM
Rozumiem, dziękuję bardzo za wyjaśnienie i odpowiedź :)