Z suplementów tylko gainer 2x ( 2x po 25g czyli jakieś 200 kcal ) na dzień rano i wieczorem żeby nadrobić trochę kcal, ze względu na pracę i brak niekiedy czasu na przygotowanie posiłku, choć były dni ( ok. 7 w tym miesiącu) że gainera w ogóle nie brałem przez cały dzień.
Z suplementów tylko gainer 2x ( 2x po 25g czyli jakieś 200 kcal ) na dzień rano i wieczorem żeby nadrobić trochę kcal, ze względu na pracę i brak niekiedy czasu na przygotowanie posiłku, choć były dni ( ok. 7 w tym miesiącu) że gainera w ogóle nie brałem przez cały dzień.
Oczywiście jeśli mówimy o samym zwiększaniu masy ciała to często zdarza się tak, że na przykład ograniczając palenie zwiększa się ilość przyjmowanego pożywienia co nie do końca odnotowujemy i nasza waga ciała rośnie.
W tym przypadku mówimy tutaj o ogólnym przyroście masy ciała czyli nie rozróżniamy czy to masa mięśniowa czy tłuszczowa.
Zaznaczyć należy, że aby budować masę mięśniową istotny jest trening siłowy i odpowiednio skomponowana dieta.
Dlatego można przyjąć, że 7kg to w większości będzie tkanka tłuszczowa gdyż masa mięśniowa tak szybko nie jest budowana.
W przypadku osób początkujących 1kg masy mięśniowej miesięcznie to jest bardzo dobry wyniki. Wszystko powyżej z dużym prawdopodobieństwem nie jest tkanką mięśniową.
Jeśli stosujemy suplementy diety to powinniśmy je stosować w ramach uzupełnienia jej braków.
Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.