SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szukam przepisu na sernik

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2411

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 469 Napisanych postów 841 Wiek 3 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1222
Witam szukam przepisu na sernik , który .znalazłem w tym dziale ale teraz jakieś zaćmienie . Sernik wiem że był w wersji pieczonej (ja piekłem )i nie , z galaretką lub bez . W przepisie na pewno był słodzik , ser , chyba jajka ktoś może kojarzy i może podratować linkiem ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 16500 Napisanych postów 128162 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1440359
https://www.sfd.pl/Pieczony_sernik_z_galaretką_i_malinami_a_la_na_zimno_-t1073068.html 
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1325 Napisanych postów 1407 Wiek 28 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44921
1kg twarogu, 10jaj, 20g skrobi/budyniu waniliowego, słodzik, aromat waniliowy. Mielisz, do naczynia, piec na 150*, pieczesz 100min, studzisz razem z piekarnikiem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24749 Napisanych postów 22715 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 365713
słodzik ser jajka to podstawa 90% serników z tego działu, więc każdy pierwszy lepszy z brzegu można podrzucać opcja szukaj i jedziesz po kolei https://www.sfd.pl/wyszukaj/t-sernik.html?save=1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 469 Napisanych postów 841 Wiek 3 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1222
Dobra znalezione , dziękuję . Temat do Zamknięcia . Pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 16500 Napisanych postów 128162 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1440359
to wrzuć co to za przepis jest.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1325 Napisanych postów 1407 Wiek 28 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 44921
Zróbcie sobie z tego co ja wrzuciłem, jak komuś makro pozwala to jeszcze 100g roztopionego masła można dać i koniecznie studzić razem z piekarnikiem. Białka można ubić i wymieszać z resztą zmielonych składników. Poważnie w życiu nie jadłem lepszego sernika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 64 Wiek 39 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1952
być może z innymi słodzikami nie ma takiego problemu, ale mi na powierzchni wszystkich ciast (również sernika) z dodatkiem słodzika (stewia, cyklaminiany, sacharyniany) powstaje na powierzchni taka skórzasta powłoka, której nie sposób pogryźć ani przekroić. I wiem już że to wina właśnie słodzika, bo z cukrem jest ok. Też tak macie? A co do samego sernika, to bez dodatku tłuszczu (nawet dodanym cukrem) niestety wychodzi mi taki jałowy, trawiasty. O zupełnie innym smaku i konsystencji niż tradycyjny sernik.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 16500 Napisanych postów 128162 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1440359
nierobiłem tego akurat, jak chcesz spróbój ksylitol lub erytrytol są zbliżone do cukru jak chodzi o smak i konsystencje

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24749 Napisanych postów 22715 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 365713
citrix
być może z innymi słodzikami nie ma takiego problemu, ale mi na powierzchni wszystkich ciast (również sernika) z dodatkiem słodzika (stewia, cyklaminiany, sacharyniany) powstaje na powierzchni taka skórzasta powłoka, której nie sposób pogryźć ani przekroić. I wiem już że to wina właśnie słodzika, bo z cukrem jest ok. Też tak macie? A co do samego sernika, to bez dodatku tłuszczu (nawet dodanym cukrem) niestety wychodzi mi taki jałowy, trawiasty. O zupełnie innym smaku i konsystencji niż tradycyjny sernik.

jak używam słodzika w tabletkach na cyklaminianach to nie zauważyłem takich problemów
Nowy temat Wyślij odpowiedź
nutloveb