Ze statyki siłowni chciałbym pójść w kierunku sztuk walki. Co byście polecili dla 30-to latka? Zależy mi przede wszystkim na ogólnym "rozruszaniu się" z podszkoleniem umiejętności w zakresie walki wręcz. Dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Witajcie, dotychczas trenowałem kulturystykę, jednakże po tych kilku latach spędzonych na siłowni stwierdziłem, iż chyba jednak czas coś w życiu zmienić.
Ze statyki siłowni chciałbym pójść w kierunku sztuk walki. Co byście polecili dla 30-to latka? Zależy mi przede wszystkim na ogólnym "rozruszaniu się" z podszkoleniem umiejętności w zakresie walki wręcz. Dzięki za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
_radek odradzał kung fu czy tradycyjne ju jitsu. Ja uważam że spokojnie możesz iść na te SW. Ja to trenuje, i musze przyznać że mi to bardzo odpowiada, ale każdy jest inny. U mnie na sekcji jest gośc który zaczął jak mial 28lat a teraz całkiem dobrze mu idzie :).
PS. żadna SW nie jest zła :)
PS. żadna SW nie jest zła :)
w trakcie tworzenia: www.bushi-do.com.pl
Nie wstydem jest przegrac jeśli próbowało się wygrać
...
Napisał(a)
Siła bez sprawiedliwości to przemoc. Sprawiedliwość bez siły to nieudolność.
http://spameria.net/index.php
...
Napisał(a)
podszkoleniem umiejętności w zakresie walki wręcz
To chyba prawie wszystkie SW na tym polegaja
Co byście polecili dla 30-to latka?
To praktycznie nie ma znaczenia, tylko sekcje bezplatne nastawione na zawody (niektore boksu, zapasow) moga Cie nie przyjac... nio i nie polecam kungfu czy tradycyjnego jiu jitsu bo tam zeby bylo skuteczne potrzeba poswiecic pare latek
Nie napisales skad jestes i co masz do wyboru, ani co lubisz (czy zalezy Ci na uderzani, parterze, mieszanka, czy chcesz biegac w kimonku
kazdemu na czyms innym zalezy)
To chyba prawie wszystkie SW na tym polegaja

Co byście polecili dla 30-to latka?
To praktycznie nie ma znaczenia, tylko sekcje bezplatne nastawione na zawody (niektore boksu, zapasow) moga Cie nie przyjac... nio i nie polecam kungfu czy tradycyjnego jiu jitsu bo tam zeby bylo skuteczne potrzeba poswiecic pare latek
Nie napisales skad jestes i co masz do wyboru, ani co lubisz (czy zalezy Ci na uderzani, parterze, mieszanka, czy chcesz biegac w kimonku

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
...
Napisał(a)
Ja bym polecił Karate Kyokushin albo Boks
Zmieniony przez - guns_9 w dniu 2008-10-05 17:04:11

Zmieniony przez - guns_9 w dniu 2008-10-05 17:04:11
"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie"
...
Napisał(a)
Spartan... poleciles boks i bjj (akurat tworca bjj Heli Gracie ma bardzo drobna budowe) do jednej budowy zawodnika a te style sa zupelnie inne, to ze jest masywnie zbudowany to mu bedzie tylko przeszkadzac w takich zeczach jak capueira czy czyms podobnym (ze skakaniem, akrobatyka) a pomagac we wszystkich innych stylach
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
...
Napisał(a)
wybierając styl czy szkołę, musisz kierowac sie trzema zasadami.I- popatrz jak wygladasz i do budowy swojego ciała zastosuj styl,II- odpowiedz sobie na pytanie czy robisz to tylko tak dla siebie czy chcesz zostać mistrzem? III- jaki typ psychiczny jest z ciebie ?
...
Napisał(a)
a mistrzem to zostaje się dla kogoś innego? bo myślałem, że też dla siebie
Zmieniony przez - nee w dniu 2008-10-06 21:02:46

Zmieniony przez - nee w dniu 2008-10-06 21:02:46
Która mnie zechce ?
...
Napisał(a)
''Po przez ciężki trening można dojść do bram niebios''
"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie"
...
Napisał(a)
sam mam prawie 30 lat i jakbym miał się teraz wybrać na jakąś sztuke walki to chyba tylko karate tsunami...polecem
Polecane artykuły