Szacuny
7
Napisanych postów
345
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
11428
Jak to jest ze szrugsami jak cwicze to mam odchylac barki do tylu czy maja pozostac nieruchome w atlasie pisze zeby odchylac do tylu a w art Mawashiego o Szrugsach pisze zeby barki zostaly nieruchome czyli nie odchlyac ich ani w tyl ani wprzod.
Szacuny
21
Napisanych postów
2044
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23953
tzn...jesli nie bedziesz sie STARAŁ ich odchylić do tylu, moze sie okazać ze odchylasz je do przodu przy szgrugsach musisz miec ściągniete łopatki - ruch idzie po linii prostej w góre, jednak trzeba pamietac o ściągnieciu barków/łopatek do tyłu
Szacuny
42
Napisanych postów
3913
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
25673
Hehe, ja je wpuszczam wacka daleko w majty i zaciskam nogi i mi nie wadzi Ściągnij łopatki do tyłu, lecz podczas wykonywania ćwiczenia nie odchylaj barków w żadnąstrone. Podczas wykonywania ćiczenia chodzi o to żebyś miał plecy jak deske (takie płaskie całe)
No mniej więcej tak to moge wytłumaczyć....nigdy nie miałem talentu do tłumaczenia
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
17763
Chodzi o odciagniecie lekkie barkow do tylu, tak jak pisal poprzednik. Czyli sciagniecie lopatek. Nie nalezy natomiast w trakcie ruchu wykonywac zadnych przyruchow. Nie wolno po prostu krecic zadnych koleczek i wykonywac tego typu trickow. Moze to w bardzo prosty sposob zaowocowac kontuzja.
Szacuny
4
Napisanych postów
1244
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
45708
Moze robcie szrugsy hantlami?
Podczas szrugsow unosimy /jak najwyzej sie da/ i opuszczamy barki, nie trzeba ich odchylac/krecic. Trzeba pamietac aby nie uginac rak w stawach lokciowych