Szacuny
0
Napisanych postów
112
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2696
Artur Szpilka zapowiada na łamach wtorkowego wydania "Super Expressu", że chciałby dostać w swoje ręce Derecka Chisorę, brytyjskiego pięściarza, który po pojedynku z Witalijem Kliczką został okrzyknięty największym skandalistą światowego boksu. - Niech mnie spróbuje spoliczkować albo opluć, to go chyba zgwałcę - mówi "SE" popularny "Szpila".
Chociaż Chisora walcząc ze starszym z braci Kliczko pokazał się z bardzo dobrej strony, to głośniej jest o jego chamskim zachowanie przed i po walce. Niepokorny "Del Boy" najpierw spoliczkował Witalija na konferencji prasowej, w ringu opluł jego brata Władimira, a po walce wdał się w bójkę z Davidem Haye'm. Podobnych scen świat boksu dawno nie oglądał.
Z brytyjskim łobuzem chętnie zmierzyłby się Artur Szpilka. 23-letni Polak do aniołków również nie należy, ale nigdy nie przekroczył granicy dobrego smaku. "Szpila" był zażenowany zachowaniem Chisory i chętnie sprawdziłby się z nim w ringu.
- To było brzydkie i niesportowe, ale... bardzo skuteczne. Gdyby po tym spoliczkowaniu i pluciu dał się znokautować w drugiej czy trzeciej rundzie zrobiłby z siebie błazna, jak David Haye. On jednak pokazał, że ma jaja. Nawet z tym pluciem: większość by w takiej sytuacji zrobiła to błyskawicznie i uciekła, a on pluł powoli, jak wieloryb, prosto w twarz Władimira! - mówi Szpilka w rozmowie z "Super Expressem".
Zdaniem polskiego pięściarza, to David Haye ponosi odpowiedzialność za sytuację, która miała miejsce na konferencji po walce. - Winę ponosi Haye, który przyszedł tam tylko po to, żeby prowokować Chisorę. Gdyby na moją konferencję po walce przyszedł taki Adamek i coś na mnie gadał, też bym mu j**...! - przyznaje.
"Szpila" poprosił swojego promotora Andrzeja Wasilewskiego, aby spróbował zorganizować mu walkę z Chisorą. Bez wątpienia byłoby bardzo ciekawie i to jeszcze przed samym pojedynkiem. - Gorąco by było nie tylko na ringu, ale także na ważeniu i konferencjach prasowych. Niewykluczone, że byłby z tego dwie albo i trzy walki - śmieje się Szpilka.
Źródło wp.pl
Chętnie bym zobaczył show na konferencjach przed walką:D
Myślicie, że Artur miałby jakieś szanse z Chisorą?
Szacuny
7
Napisanych postów
1054
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
6563
Prawda. Chrisora by go zabił - przecież Szpilka zgarniał na łeb od wielkiego, tłustego czarnucha w stanach to od Chrisory nie wiedział by skąd nadlatują ciosy
"przegrywałem całe życie... dla tego odniosłem sukces"
Szacuny
3
Napisanych postów
725
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
14919
Teraz to raczej nie, ale za jakiś czas (jak Szpila zrobi postepy) to mogłoby byc ciekawie . Heh, juz coś do Adamka beka , mógł dac na przykład takiego Wawrzyka jako bohatera swojego przykladu
Szacuny
23
Napisanych postów
4847
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
40994
Z całym szacunkiem dla Artura muszę napisać ,że stracił sporo w moich oczach tą wypowiedzią... To nie było nawet żenujące a d****ne... Dla Chisory Szpilka jest nikim. Anglik nigdy nie słyszał o Szpilce i pewnie pękł by ze śmiechu gdyby tylko się dowiedział o tym wywiadzie.
Dla Derecka taka walka to pięć kroków wstecz.
Nie sądzę aby na chwilę obecną Szpilka był w stanie przetrwać 8 rund z Angolem.
Szpilce potrzebna jest spora a wręcz potężna dawka pokory. To samo tyczy się wypowiedzi odnośnie Adamka. Artur powinien go darzyć szacunkiem! Dzieli ich przepaść jeżeli chodzi o osiągnięcia oraz umiejętności. Szpilka powinien więcej czasu poświęcać na sali a mniej na udzielaniu takich beznadziejnych wywiadów.
Oczywiście zakładając ,że jest to oryginalny wywiad ze Szpilką.
A piszę to dlatego gdyż Super Express nie budzi zbytnio mojego zaufania
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)
Szacuny
0
Napisanych postów
177
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
43052
Szpilka może mieć przed sobą świetlaną karierę w boksie jeśli odpowiednio się na tym skupi i będzie ciężko trenował. IMO na walkę z Chisorą jeszcze zdecydowanie nie pora P.S Occisor odezwij się do mnie na PW (ja nie mogę do Ciebie bo nie masz 100wysłanych wiadomości) jak możesz bo mam sprawę a nie chce robić offtopu.