SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2022 rokiem triathlonu? Nowe wyzwanie by Bzyk

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2921388

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
18.01.17

Waga idzie w górę, więc szybko nie podbijemy chyba kcal hehe. Dzisiaj 81,7kg.

Trening
Nogi + łydka:

1. Przysiad tylni - 6x125; 6x127,5kg; 6x130kg; 6x132,5kg; 6x135kg, 6x137,5kg
2. Fronty - 10x67,5kg; 10x70kg; 10x72,5kg, 10x75kg
3. Przysiad bułgarski - 12x25kg; 12x25kg; 12x25kg; 12x25kg ciężar sztangielki w dłoni
4. Martwy ciąg na prostych nogach ze sztangą - 12x80kg; 12x82,5kg; 12x85kg; 12x87,5kg

5. Wspięcia siedząc - 4x MAX
6. Wspięcia stojąc na maszynie




W każdym ćwiczeniu dołożone 2,5kg w każdej serii i dalej spory (tak mi się wydaje) zapas. Na kolejnym treningu powinno być kolejne +2,5kg w obu siadach i martwym ciągu, ale zaryzykuję i dołożne 5kg, bo siła idzie bardzo do góry. Raz, że i żarcia więcej, a dwa wszytko się wkręca tak jak powinno.
Przy MC mega pompa na prostownikach i myślałem, że nie dam rady skończyć ćwiczenia, ale udało się z zagryzionymi zębami. Podbiję chyba AI albo to przez Grenade 50 Calibre, bo poszło dzisiaj 1,5 porcji.


Dieta - HC:
TRENING - bezpośrednio po 35g Grenade Hydra6
1. Omlet: 6 białek jaj, 1 jajko, 120g mandarynek, 65g mixu płatków jaglanych/ryżowychj, 15g WPC
2. 200g piersi, 75g ryżu, 5g oleju lnianego, warzywa
3. 200g piersi, 75g ryżu, 10g nerkowców, warzywa
4. 150g piersi, 150g pierogów z serem i szpinakiem
5. Omlet a’la sernik by popuri: 50g ryżu, 50g twarogu, 40g WPC
6. Budyń: 50g wpc, 45g skrobi ziemniaczanej, 30g wafli ryżowych




Kupiłem dzisiaj te pierogi, o których pisał Przemo. Wziąłem z serem i szpinakiem, bo tylko 2,7g fatu i 1g cukru. Podsmażyłem je na patelni i są rewelacyjne!!

Do tego zrobiłem też omlet a’la sernik z przepisu popuriego i też kozak! Trochę za dużo WPC w stosunku do reszty i brak owoców, przez co wyszło trochę podeszwowate, ale i tak bardzo dobre!


Suplementacja:
Grenade 50 calibre - 1,5 porcji przed treningiem
Grenade Hydra 6 - 35g po treningu
Grenade Engage - porcja po treningu
Grenade Defend - porcja w czasie treningu


Przed treningiem poszło 1,5 porcji przedtreningówki i jest to optymalna dawka. Trening rewelka, pompa również!

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
I kolejny wynalazek z Biedy.
1,3g fatu, 2g cukru





Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2017-01-19 10:49:18

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111379
cala ta seria jest super jezeli o makro chodzi ;)

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 183 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 44691
A po ile to śmiga ? zrobiłem ostatnio grube zakupy więc póki co nie będę odwiedzał biedry stąd pytanie tutaj :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Nie wiem, nie patrzyłem nawet. Ale jest a aktualnej gazetce, to możesz sprawdzić na stronie.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
19.01.17

Dzisiaj drugi dzień treningowy z rzędu, jutro off, a potem 2 dni treningowe w sobotę i w niedzielę w Krakowie.

Trening
Pull + brzuch:

1. Podciąganie szeroko nachwytem - 5x MAX
2. Wiosłowanie sztangą podchwytem - 8x75kg; 8x77,5kg; 8x80kg; 8x82,5kg; 8x85kg
3. Wiosłowanie sztangielką w opadzie - 12x40kg; 12x40kg; 12x40kg; 12x40kg;
4. Wiosłowanie na hammerze szerokim nachwytem do klatki - 10x35kg; 10x35kg; 10x35kg; 10x35kg; obciążenie na stronę
5. Uginanie ramion podchwytem z drążkiem wyciągu dolnego - 10x10szt.; 10x10szt.; 10x10szt.; 10x10szt.;

6. Allachy - 4x MAX
7. Spięcia na maszynie - 4x MAX

Na koniec 30 min cardio.







W podciąganiu nie podaję powtórzeń, ale jest zauważalny progres, o 1-2 powtórzenia w każdej serii. W pierwszej poszło chyba jakoś 15 razy.
+2,5kg w wiosłowaniu sztangą, za tydzień dokładam tyle samo, ale może być już problem.
Przy sztangielce również +2,5kg i na tym zostaję, bo w czwartej serii już średnio.
Delikatnie też dołożone w uginaniu na biceps.


Dieta - HC:
TRENING - bezpośrednio po 35g Grenade Hydra6, 35g daktyli
1. Omlet: 6 białek jaj, 1 jajko, 50g twarogu, 100g jabłka, marchewka, 60g mąki z cieciorki
2. 200g piersi, 75g ryżu, 5g oleju lnianego, warzywa
3. 200g piersi, 50g ryżu, 25g kaszy gryczanej, 5g oleju lnianego, warzywa
4. Pizza: 240g ziemniaków, 50g seria Piórko, 1 jajko, 75g szynki wieprzowej, warzywa
5. Bigos: 150g piersi, warzywa, 150g pierogów z serem i szpinakiem
6. Budyń: 50g WPC, 45g skrobi ziemniaczanej, 30g wafli ryżowych, 5g oleju kokosowego




A tutaj moje dzisiejsze fantazje:
- 240g ugotowanych ziemniaków zblendowanych z jajkiem i pryzprawą do pizzy; na górę 50g sera Piórko, pieczarki i 75g szynki konserwowej - dla mnie rewelka!



- pieczarki i cebula podsmażone, potem dorzucone 150g kurczaka oraz usmażona kapusta kiszona; całość zalana passatą z czerwoną papryką, chilli, czosnkiem i bazylią; na całość rzucone 150g pierogów - kolejna petarda! Dałem za dużo kapuchy i zaraz pęknę



Suplementacja:
Grenade 50 calibre - 1,5 porcji przed treningiem
Grenade Hydra 6 - 35g po treningu
Grenade Engage - porcja po treningu
Grenade Defend - porcja w czasie treningu

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 326 Wiek 35 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 7133
Pizza ideolo - potwierdzam bo sam często robię taką na ziemniaczanym spodzie z racji iż ziemniaki wpadają u mnie w różnych postaciach od takich w łupinie po właśnie różne pizze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
zarcie rewelka

tak z ciekawości czemu wiosło robisz łamaną ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
GymDope, ostanio zrobiłem z tartych ziemniaków surowych, ale ta znacznie lepsza!

Marian, nie robię żadnego ćwiczenia w pełnym podchwycie. Miałem 2x złamaną lewą rękę w tym samym miejscu i wtedy mnie napieprza.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Na Nike.com -20% na przeceny z kodem HO117

Kupa butów i legginsów. Moje postanowienie noworoczne oszczędzania skończyło się kolejnymi 2 parami Jordanów

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie o kettloebell 7-32

Następny temat

Crossfit na zwykłej siłowni?

WHEY premium