SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Symex - zbity estriadol i co dalej?

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1582

Formularz - Proszę o pomoc

Waga

Wzrost

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 13 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 96
1. WIEK: 24
2. WAGA: 87
3. WZROST: 180
4. WYMIARY: wymiary nieznane - nie ćwiczę stricte kulturystycznie - buduję siłę i masę głównie pod sporty walki
-biceps: x
-klatka: x
-udo: x
-talia: x
5. STAŻ NA SIŁOWNI: Od kilku lat siłownia przeplatana jako okresy budowania siły między treningami sw
6. DIETA:
-białko: 25% - 250 g
-węglowodany: 55% - 560g
-tłuszcz: 20% - 92g
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: Aktualnie na 1 cyklu od 2 miesięcy - początkowo prop 100mg e2d, aktualnie cypio 250mg e3d
8. TRENING: Aktualnie 3x FBW 5x5, 3xk1
9. CEL CYKLU: Na ten moment głównie budowa siły i masy(stąd siłownia 3 razy w tygodniu)
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: pierwszy cykl
11. POZIOM BF%: 12-14%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): ekto
13. STAN ZDROWIA: Dobry
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: brak
15. PPM (podstawowa przemiana materii): 2000.69
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: 120kg
-martwy ciąg: 140kg
-przysiad: 150kg

PYTANIE:
Miałem problem z estro, w skrócie: czułem się dobrze na cyklu, a nagle odczulem znaczący spadek samopoczucia(wahania nastroju), spadek energii i mocny spadek libido - zbadałem estro i tak jak się domyślalem, wywalilo mi estro. Przed cyklem miałem wynik 35,8((norma 11,3-43,2), natomiast w momencie badania wynik estro - 90.0(wiem, że niektórzy takiego estro nie odczuwają, ale ja od razu wyczulem, że coś jest mocno nie tak, dlatego poszedlem na badanie). Wziąłem 2 dni po 1 tabletce symexu i poszedłem wczoraj na ponowne badanie estro(żeby nie zbić za mocno) i jest git. Aktualny wynik 33.0, więc dobrze, że zbadałem po tych 2 dniach bo i tak wynik minimalnie niższy niż przed cyklem. I teraz pytanie głównie: Co dalej? Widziałem na forum często polecany sposób dawkowania symexu jako 2-3 dni po 1 tabletce, a później 0,5 tabletki co 3-5 dni. I pytanie skąd te 0,5 tabletki co kilka dni później. Czy jeżeli teraz mam wynik w normie to muszę jeszcze dawkować symex? Zasadniczą kwestią tutaj może być to iż jest to cykl już na stałe(gdyby trwał 8-12 tygodni to nie wahałbym się z przyjmowaniem 0,5 tabs co kilka dni do końca cyklu, ale co jezeli to stały cykl? Chyba nie muszę brać symexu już cały czas? Więc czy powinienem jeszcze brać symex, a jeżeli tak to w jakiej dawce i i przez jaki czas? A jeżeli już nie muszę to po jakim czasie mogę się spodziewać, że znowu wywali mi estro? Zamierzam badać co 2-3 tygodnie żeby już mieć to pod kontrolą, będzie ok, czy może wywalić znacząco dużo szybciej?

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 12:39:12
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dodam, że pierwsze objawy pojawiły się niedługo po tym jak zacząłem bić HCG. I od momentu bicia HCG już jakieś 4 tygodnie czuję k****skie mrowienie w różnych momentach każdego dnia po całym ciele i to takie naprawdę mocne(jak zacząłem bić propa też czułem po jakimś czasie mrowienie na plecach, ale skala tego mrowienia jest bez porównania z tym po HCG). Możliwe, że HCG wywaliło mi któryś z tych hormonów? Wcześniej problemów nie było absolutnie żadnych, pojawiły się jakoś w czasie zmiany estru na cypio i rozpoczęcia bicia HCG. Myślę o tym, żeby zmniejszyć dawkę teścia i odstawić HCG.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 190 Napisanych postów 566 Wiek 29 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10926
Estro będzie i tak rosnąć. Ustal sobie jakis system np jak walisz enan 250mg e3d to dorzucaj do tego 1/4 symexu i po 2 tyg badania.

Będzie za dużo to do iniekcji wal 0,5 tab symexu. Musisz metodą prób i błędów ustalić sobie stały protokół, który pozwoli Ci trzymać estro na poziomie jaki chcesz mieć. Każdy z nas reaguje inaczej na różne dawki.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 86935 Napisanych postów 354982 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641258
Prolaktyne badałeś??I morfologia?

Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2021-12-12 13:53:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Morfologię jedynie przed cyklem i wszystko w normach, natomiat prolkę badałem tydzień temu razem z estro(gdy wyszło podwyższone) i jest w normie.

Ogólnie przed cyklem:
*Prolaktyna 9,08(norma: 3,50-19,40), a na ostatnim badaniu gdy wywaliło estro prolka 13,57, także nieznacznie skoczyła, ale wciąż w normie.
*Testosteron - przed cyklem 9,90(norma 2,80-8,00), na ostatnim badaniu testosteron = 31,37

Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/Temat/EdytujWypowiedz?rid=19834041&tid=1215170&fid=14

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 14:05:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
To już ta wizja, żeby brać 1/4 symexu w dni iniekcji teścia mi trochę objaśnia sytuację. I jak ktoś jest załóżmy całe życie na testosteronie, to razem z tym już na stałe bierze symex w takiej sytuacji? Te estro będzie cały czas wywalać? Dopytuję, ponieważ wiem, że to mocny lek, a nie cukierki i jestem ciekaw czy nie niesie to za sobą jakiś mocnych dodatkowych skutków ubocznych branie cały czas symexu?

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 14:10:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1332 Napisanych postów 3490 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 54713
kamilos24v
To już ta wizja, żeby brać 1/4 symexu w dni iniekcji teścia mi trochę objaśnia sytuację. I jak ktoś jest załóżmy całe życie na testosteronie, to razem z tym już na stałe bierze symex w takiej sytuacji? Te estro będzie cały czas wywalać?

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 14:10:45

Tak bo estrogen powstaje z testa. Wiecej testa wiecej estro, DHT itd...

Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2021-12-12 14:20:40
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 86935 Napisanych postów 354982 Wiek 47 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1641258
1/4 to na pewno za mało 1/2 do inj to takie minimum
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Okej, to już wszystko jasne, będę cisnął już cały czas 12,5mg symexu co 3 dni wraz z iniekcją cypio.
Dzięki za pomoc panowie!

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 14:34:55

Zmieniony przez - kamilos24v w dniu 2021-12-12 14:35:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1332 Napisanych postów 3490 Wiek 40 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 54713
Zrob tak i zrob sobie badanie tak po 4-5 shotach bys wiedzial do jakiego poziomu Ci taka ilosc zbija
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Okej, to akurat wyjdzie około 2 tygodni i wtedy zrobię badanie i zobaczymy jak tam trzyma sie te estro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Aktualizacja:
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Enabol 300

WHEY premium