WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Suplementy - jak stosować?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 271

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 71 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1315
Czołem

Tutaj zamieściłem swój wątek odnośnie porad redukcyjnych...

Jestem w posiadaniu takich suplementów CLA, Maca, L-karnityna, spalacz Fat Burner Extreme, Różeniec górski.
Posiadam także kreatynę i AAKG, które brałem na masie. Chciałbym także na redukcji spróbować johimbinę w jakichś mniejszych ilościach.

Możecie mi podpowiedzieć na jakich etapach brać dane suplementy, w jakich ilościach i porach dnia? Ewentualnie co dołożyć do tego zestawu?
Czy na redukcji mogę sobie umilać trening pompującym AAKG? Zostało mi jeszcze trochę i szkoda aby się zmarnowało.
Na kreatynie jestem od roku czasu. Robić przerwę czy ciągnąć na redukcji?

Skąd dorwać johimbinę i od jakich dawek zaczynać? Generalnie reaguję mocniej na tego typu stymulanty więc wolę wchodzić od jakichś małych dawek.

Zmieniony przez - Rideon w dniu 2026-03-31 15:20:15
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9359 Napisanych postów 83952 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709605
Zostaw sobie kreatyna 5 g dziennie (bez przerwy)
spalacz/kofeina – rano lub przed treningiem
johimbina – na czczo przed cardio, start 2,5–5 mg ( ale w późniejszym okresie redukcji )
Opcjonalnie możesz dać
AAKG – tylko pompa przed treningiem
różeniec – rano na skupienie
L-karnityna – możesz dać przed treningiem, ale bez oczekiwań
Reszta zbędne

Najważniejsze to deficyt i trening a suplementy to tylko dodatek, nie fundament.

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6431 Napisanych postów 79149 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773899
Najlepiej jakbyś napisał dokładne nazwy suplementów diety jakie posiadasz. Ciężko jest odnieść się do np. rożeńca górskiego nie wiedząc jaką masz zawartość ekstraktu i standaryzację.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 71 Wiek 4 lata Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 1315
domer
Najlepiej jakbyś napisał dokładne nazwy suplementów diety jakie posiadasz. Ciężko jest odnieść się do np. rożeńca górskiego nie wiedząc jaką masz zawartość ekstraktu i standaryzację.

Wszystkie produkty są marki Ostrovit.

Maca: 1 kapsułka 500mg
Różeniec: 1 kapsułka 144mg
CLA: 1 kapsułka 1000mg/800mg
L-Carnitine 1250: 1 kapsułka 1250mg/840mg
Far Burner Xtreme: 3 kapsułki (1 porcja)
L-Tyrozyna 500mg
L-Carnityna 300mg/201mg
Ekstrakt z ziaren zielonej herbaty 200mg/100mg/4mg
Ekstrakt z liści zielonej herbaty 200mg/100mg/30mg
Ekstrakt z korzenia imbiru 200mg/10mg
Kofeina bezwodna 190mg
Ekstrakt z nasion afrykańskiego mango 150mg
Ekstrakt z korzenia żeń szenia 50mg/10mg
Ekstrakt z owoców pieprzu czarnego 2,1mg/2mg
Chrom 100ug

Zmieniony przez - Rideon w dniu 2026-04-02 20:04:21
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6431 Napisanych postów 79149 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773899
Maca 2 kapsułki wieczorem. Rożeniec górski 2 przed treningiem, a w dni treningowe z rana. CLA 3x1 kapsułka. L-Karnityna 2x2 kapsułki. Spalacz tkanki tłuszczowej 3 kapsułki przed treningiem (o ile nie jest wieczorem), a w dni wolne od treningu maksymalnie do godziny 16.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jabłczan kreatyny - złe samopoczucie

Następny temat

ml, mg a krople ?

electro
Polecane artykuły