Cześć! Zacznę od wypełnienia ankiety:
1. WIEK: 39
2. WAGA: 77 kg (od końca września poleciało 3 kg)
3. WZROST: 187 cm
4. WYMIARY:
-biceps: - 37 cm.
-klatka: - 102 cm (poleciało ze 105)
-udo - 50 cm
-talia: - 79 (z 85 na koniec września)
5. STAŻ NA SIŁOWNI: z 21 lat, ale nie do 2016 głównie rekreacyjnie, wtedy chwile pod opieką trenera więc lepiej, ale dopiero od lipca tego roku przykłądam się na maksa, notuję wyniki i codziennie suplementuję kreatynę
6. DIETA:
Sportowa Catering białko i węgle 2300 kcal
-białko: ok 160 g, trzymam powyżej 2 g na kg
-węglowodany: ok 200
-tłuszcz: 90 g
6Używane spalacze - Yohimbina i kawa od początku edukcji
7. Używane suplementy: kreatyna cały czas
8. TRENING: 3 x FBW
9. CEL CYKLU: Boost na ostatnie 2 tygodnie redukcji
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: nigdy nie było
11. POZIOM BF%: zaczynałem z ok 17%, teraz myślę, ze mniej niż 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): cieżko mi się nabierało, choć osattnio lepiej, chude kostki i nadgarstki
13. STAN ZDROWIA: Jestem zdrowy
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: łysy
15. PPM (podstawowa przemiana materii): W okolicy 2700 kcal.
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: ostatnio 4 serie 8-10 x 72 kg
-martwy ciąg: nie robię, niespojenie łuku s-1 i skolioza
-przysiad: jw
Hej, moim celem jest sylwetka plażowa, ćwiczę mniej lub bardziej regularnie od 19 r.ż. i nadal mam dość niską masę mięśniową, obecnie 77 kg przy bf ok 15% przy 187 cm wzrostu. Nie planowałem redukcji, ale robię ją od 1 października, ponieważ 12.11 lecę na wakację i ok 20 listopada będę miał sesję zdjęciową, i oczywiście chciałbym wyglądać na niej jak najlepiej, szczególnie zależy mi na widocznych absach. Przez ten miesiąc na deficycie, 10-12 krokach dziennie i 3 treningach FBW w tygodniu udało mi się zrzucić 3 kg i 6 cm z brzucha, choć widzę, że i z klaty poleciało 3 cm, ale wyniki na ławeczce (teraz stosuję hantle na skośnej takie same jak na końcu masy, cieżar ilość powtórzeń i liczna serii, w innych ćwiczeniach podobnie, choć zastanawiam się nad zmniejszeniem ilości serii). OD początku redukcji spacery na czczo z johiminą i kawą i plecakiem z obiciązeniem po pagórkowatym terenie.
Myślę o dołożeniu kolejnego spalacza na koniec redukjci, słyszalem, że fragment 191-176 jest w miarę bezpieczny, i praktycznie chciałem go już kupić i zadać pytanie w innym temacie, czy ten z Endogenica jest ok jakościowo, ale nie mam uprawnień do zadawania pytań w tym temacie. Stąd pytanie czy jest ok i czy warto do sobie wbić na te ostatnie 2 tygodnie redukcji czy to mi da jakikolwiek efekt wizualny.
p.s. załączam zdjęcie sylwetki w wczoraj, wiem, że przydałaby się masa ale z tym się nic by w te 6 tygodni nie poradziło :)

1. WIEK: 39
2. WAGA: 77 kg (od końca września poleciało 3 kg)
3. WZROST: 187 cm
4. WYMIARY:
-biceps: - 37 cm.
-klatka: - 102 cm (poleciało ze 105)
-udo - 50 cm
-talia: - 79 (z 85 na koniec września)
5. STAŻ NA SIŁOWNI: z 21 lat, ale nie do 2016 głównie rekreacyjnie, wtedy chwile pod opieką trenera więc lepiej, ale dopiero od lipca tego roku przykłądam się na maksa, notuję wyniki i codziennie suplementuję kreatynę
6. DIETA:
Sportowa Catering białko i węgle 2300 kcal
-białko: ok 160 g, trzymam powyżej 2 g na kg
-węglowodany: ok 200
-tłuszcz: 90 g
6Używane spalacze - Yohimbina i kawa od początku edukcji
7. Używane suplementy: kreatyna cały czas
8. TRENING: 3 x FBW
9. CEL CYKLU: Boost na ostatnie 2 tygodnie redukcji
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: nigdy nie było
11. POZIOM BF%: zaczynałem z ok 17%, teraz myślę, ze mniej niż 15%
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): cieżko mi się nabierało, choć osattnio lepiej, chude kostki i nadgarstki
13. STAN ZDROWIA: Jestem zdrowy
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: łysy
15. PPM (podstawowa przemiana materii): W okolicy 2700 kcal.
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata: ostatnio 4 serie 8-10 x 72 kg
-martwy ciąg: nie robię, niespojenie łuku s-1 i skolioza
-przysiad: jw
Hej, moim celem jest sylwetka plażowa, ćwiczę mniej lub bardziej regularnie od 19 r.ż. i nadal mam dość niską masę mięśniową, obecnie 77 kg przy bf ok 15% przy 187 cm wzrostu. Nie planowałem redukcji, ale robię ją od 1 października, ponieważ 12.11 lecę na wakację i ok 20 listopada będę miał sesję zdjęciową, i oczywiście chciałbym wyglądać na niej jak najlepiej, szczególnie zależy mi na widocznych absach. Przez ten miesiąc na deficycie, 10-12 krokach dziennie i 3 treningach FBW w tygodniu udało mi się zrzucić 3 kg i 6 cm z brzucha, choć widzę, że i z klaty poleciało 3 cm, ale wyniki na ławeczce (teraz stosuję hantle na skośnej takie same jak na końcu masy, cieżar ilość powtórzeń i liczna serii, w innych ćwiczeniach podobnie, choć zastanawiam się nad zmniejszeniem ilości serii). OD początku redukcji spacery na czczo z johiminą i kawą i plecakiem z obiciązeniem po pagórkowatym terenie.
Myślę o dołożeniu kolejnego spalacza na koniec redukjci, słyszalem, że fragment 191-176 jest w miarę bezpieczny, i praktycznie chciałem go już kupić i zadać pytanie w innym temacie, czy ten z Endogenica jest ok jakościowo, ale nie mam uprawnień do zadawania pytań w tym temacie. Stąd pytanie czy jest ok i czy warto do sobie wbić na te ostatnie 2 tygodnie redukcji czy to mi da jakikolwiek efekt wizualny.
p.s. załączam zdjęcie sylwetki w wczoraj, wiem, że przydałaby się masa ale z tym się nic by w te 6 tygodni nie poradziło :)

Krzysztof Piekarz