Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
44
Witam, Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was mógłby pomóc w ułożeniu suplementacji podczas marszu długodystansowego. Do przejścia mam 440 km w warunkach zimowych w górach. To nie jest mój pierwszy długi marsz, ćwiczę długie przejścia już od jakiegoś czasu ale nigdy nie były to aż tak duży projekt. Na razie plan przejścia wygląda tak że idę 3 dni po ok.25-30 km potem dzień odpoczynku. Dodam że idę z ok.10 kg plecakiem. To co już moge powiedzieć to brakuje mi pomysłu na szybką regenerację jeżeli taka wogóle jest możliwa. Jakie dane Państwo potrzebujecie i czy wogóle jest możliwa pomoc w tej sprawie. Dzięki i pozdrawiam Andrzej
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11559
Napisanych postów
159231
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1230015
zdecydowanie wez kapsy z koktajlami roznie bywa w trasie sprawdzaja sie na krotkich odcinkach lub aktywnosciach, jednak Ciebie czeka dosc solidna wyprawa
Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
44
Cześć, startuje w połowie stycznia. Co do okresu przygotowawczego zaczałem ok.miesiąca temu wygląda to tak w tygodniu 2 dni przejścia z plecakiem ( zo bciązeniem), dzień odpoczynku, bieg terenowy 5 km, dzień odpoczynku, basen lub rowerek.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11559
Napisanych postów
159231
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1230015
osobiscie bym dal tak kreatyna z beta alanina obecnie po 5g jednego i drugiego, oraz w trakcie calego marszu, kwestia czy bedziesz mial gdi zabrac ze soba suple? przydalyby sie aminokwasy rozgalezione, ale nie wiem jakie mozliwosci bedziesz mial spozywania ich w gorach? raczej niewielkie, by przygotowywac sobie napoj?
dodatkowo w trakcie marusz wraz z aminami mozna ladowac carbo w formie izotonika.
reszta jak kompleks witaminowy, magnez, omega tez by sie przydala.
Szacuny
1
Napisanych postów
12
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
44
Idę w naszych górach dokładnie w Sudetach, zimowe przejście głównego szlaku sudeckiego, także będę mógł uzupełniać zarówno płyny jak i odżywki, mogę wszystko poporcjować. Noclegi głównie w schroniskach raczej nie planuje spania w terenie. Średnio dziennie będę pokonywał około 600-800 m przewyższeń( 3 strefa tętna ok.1-2h) dzienny odcinek powinien zając mi ok. 6 h wliczając w to przerwę na przygotowanie posiłku. Będę miał głównie liofilizaty + camel back z izotonikiem no i termos.
Szacuny
61
Napisanych postów
680
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
5512
A jakie zadanie i znaczenie ma mieć cukier w wysiłku csredniointensywbym ,długoterminowym? Jasne można zawsze ro jakieś kalorie ale wolałbym zjeść coś konkretnego ,najlepiej tłustego i kalorycznego. Generalnie jak juz to nastawiał bym się bardziej na suple pomagające w regeneracji