SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Straty BTW podczas obróbki termicznej

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2551

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 473
Witam!!! Mam pytanie odnosnie miesa (wolowina,piers z kurczaka).
Ile wartosci odzywczych traci mieso na smazeniu i gotowaniu???
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
są to niezauważalne różnice nie należy zwracać na to uwagi. Ile dokładnie musałbym poszukać badań

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 473
no tak tez mi sie zdawalo ale przeczytalem artykul na necie oto kawalek...
GOTOWANIE
Podczas gotowania mięsa składniki rozpuszczalne w wodzie przenikają do wywaru. Mięso traci ponad 50% wartości odżywczych. Natomiast podczas gotowania na parze traci ok. 30%. Ten ostatni sposób pozwala też zachować naturalny smak i barwę produktów oraz witaminy. Do gotowania na parze służy tzw. parowar. Sprawdza się m.in. przy przyrządzaniu potraw z delikatnego, białego mięsa oraz ryb. Potrawy w ten sposób przyrządzane nie wymagają dużej ilości soli.
I zaczelo mnie to dreczyc...

Jak cos to moge zapodac link artykulu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
denaturacja białka rozpoczyna się przy około 40 stopniach o ile dobrze pamiętam. Jeśli wrzucisz mieso do wrzątku nie musisz sie obawiać o straty. Poza tym nawet mieso wrzucone do zminej wody nie straci za wiele. Jeśli gotujesz rosół celowo wrzuca się wcześniej by puściło aromat i rosół był esencjonalny.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 299 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 17107
Takie artykuły z popularnych portali mają na celu przykuwać uwagę i szokować a nie edukować. Zazwyczaj ich treść można między bajki włożyć :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Straty po obrobce termicznej sa ale witamin i mineralow. Nie masz sie co martwic.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 548 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6397
I tak nie ma nic lepszego, niż pierś solidnie przyprawiona, zawinięta w sreberko i do pieca na 20 minut :) Pozostaje soczysta :)
...a zapewne niedaleko tego artykułu była reklama parowarów lub jakiś piecyków :)

Dzień bez treningu to dzień stracony...
ZAPRASZAM NA BLOG - FITNESS, IRONMAN, KARATE
http://bartoszdabrowski.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Jak kto lubi. Ja wole bardziej spieczone mieso niz soczyste. Ale wiekszosc woli soczyste

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Zapytam: czy istnieje jakas roznica przy duszeniu miesa/warzyw jezeli wrzucamy dan poezywienie do:

a) zimnej wody i do wrzenia miesa/warzywa dochodza wraz z woda
b) wrzacej wody i miecho od razu sie "scina"

?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 548 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6397
Domer, pierś sama w sobie jest trochę sucha, więc jak się spiecze jeszcze to jak by się trochę wióry jadło :) Ale inne części kurczaczka jak najbardziej spieczone :)

Z tego co wiem, lepiej jest warzywa gotować na małym ogniu i nie doprowadzać do zbytniego wrzenia wody.

Dzień bez treningu to dzień stracony...
ZAPRASZAM NA BLOG - FITNESS, IRONMAN, KARATE
http://bartoszdabrowski.pl 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Arros istniej przeczytaj to co wyżej napisałem.
Warzywa najlepiej parować lub blanszować

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę jakościową

Następny temat

Ochrona przed katabolizmem.

WHEY premium