Ile wartosci odzywczych traci mieso na smazeniu i gotowaniu???
Ile wartosci odzywczych traci mieso na smazeniu i gotowaniu???
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźNiedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
GOTOWANIE
Podczas gotowania mięsa składniki rozpuszczalne w wodzie przenikają do wywaru. Mięso traci ponad 50% wartości odżywczych. Natomiast podczas gotowania na parze traci ok. 30%. Ten ostatni sposób pozwala też zachować naturalny smak i barwę produktów oraz witaminy. Do gotowania na parze służy tzw. parowar. Sprawdza się m.in. przy przyrządzaniu potraw z delikatnego, białego mięsa oraz ryb. Potrawy w ten sposób przyrządzane nie wymagają dużej ilości soli.
I zaczelo mnie to dreczyc...
Jak cos to moge zapodac link artykulu.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Moderator działu Odżywianie
...a zapewne niedaleko tego artykułu była reklama parowarów lub jakiś piecyków :)
Dzień bez treningu to dzień stracony...
ZAPRASZAM NA BLOG - FITNESS, IRONMAN, KARATE
http://bartoszdabrowski.pl
Moderator działu Odżywianie
a) zimnej wody i do wrzenia miesa/warzywa dochodza wraz z woda
b) wrzacej wody i miecho od razu sie "scina"
?
Z tego co wiem, lepiej jest warzywa gotować na małym ogniu i nie doprowadzać do zbytniego wrzenia wody.
Dzień bez treningu to dzień stracony...
ZAPRASZAM NA BLOG - FITNESS, IRONMAN, KARATE
http://bartoszdabrowski.pl
Warzywa najlepiej parować lub blanszować
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620