CZAS NA SPALANIE, ZGARNIJ -40% Z KODEM: BURN40
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Stojaki z asekuracją - wybór

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 187

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 14 Na forum 38 dni Przeczytanych tematów 161
Witam. Chcę wymienić stojaki z https://www.marbo-sport.pl/projector.php?product=24434&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PerformanceMax Sprzęt Siłowy + semi pro 2.0&utm_id=15521621960&gad_source=1&gad_campaignid=15521622635&gbraid=0AAAAADnYjenrip0XJtaAJX0O4rMvWu3J5&gclid=Cj0KCQjwpf7CBhCfARIsANIETVrqVDacPi-TI_h_2FGIKbEJ0hq0a2JnyCE51nZqzQ3jHkQsK6ozjbUaAmHgEALw_wcB na jakieś z asekuracją. Zastanawiam się między tymi modelami

1. https://www.marbo-sport.pl/projector.php?product=24425&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PerformanceMax Sprzęt Siłowy + semi pro 2.0&utm_id=15521621960&gad_source=1&gad_campaignid=15521622635&gbraid=0AAAAADnYjenrip0XJtaAJX0O4rMvWu3J5&gclid=Cj0KCQjwpf7CBhCfARIsANIETVqu8xLsQEqF-rwDZDYyUFZ09ipmx26FWyGFyV1JdaXrWR8qBGavV9AaAqExEALw_wcB

2. https://www.marbo-sport.pl/projector.php?product=29169&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PerformanceMax Sprzęt Siłowy + semi pro 2.0&utm_id=15521621960&gad_source=1&gad_campaignid=15521622635&gbraid=0AAAAADnYjenrip0XJtaAJX0O4rMvWu3J5&gclid=Cj0KCQjwpf7CBhCfARIsANIETVoQMVlFEioq7vVVSs7YOn0F6xwHLjxZklP2nw6epLHiSzKhORYhNuUaAsoaEALw_wcB

Zależy mi aby stojaki mogły stać rozłączone, więc każdy z nich musi być stabilny. Który model byście wybrali? różnice są. Czerwone max wysokość 176 cm, czarne 152 cm. Mam 180 cm wzrostu. Osobiście skłaniam się ku czerwonym, nie ze względu na wysokość ale, ze względu, że nie lubię stojaków i ławek gdzie jest dużo dziwnych łączników profili.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12495 Napisanych postów 162055 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1241214
Siemka

Faktycznie czerwone wydaja sie lepsza opcja
-Wysokość: 176 cm – wygodna dla Twoich 180 cm wzrostu, oferuje lepszy zakres regulacji.
-Prosta konstrukcja bez nadmiaru łączników
-Stabilna, jednoczęściowa rama 50×50 mm o wytrzymałości 300 kg
-Regulowany rozstaw w 3 poziomach będzie spoko pod siady, ale tez wyciskanie.

Jednak obie opcje to stojaki laczone? A napisales, ze nie chcesz takowych.
wolnostojace masz w takicj opcji
https://www.marbo-sport.pl/product-pol-29170-Stojaki-wielopoziomowe-2-sztuki-MS-S105-2-0-Marbo-Sport.html 

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 14 Na forum 38 dni Przeczytanych tematów 161
Zgadza się. One są łączone, ale połączone być nie muszą. Szerokość podstawy tych stojaków jest taka sama jak te co zaproponowałeś. Nie trzeba montować profilu do łączenia, wtedy mogę je ustawić na odpowiednią szerokość do dipów. Zastanawiam się nad długością. czy 152 cm, rzeczywiście jest niewystarczająco. Do tych czarnych stojaków ciągnie mnie ze względu na te uchwyty i wykończenie. Mam ławkę od marbo i ta czerwona farba odpada od samego patrzenia xd. Byłem dziś u kumpla co ma ławkę od marbo z tymi łącznikami profili i nie są wcale takie złe. Siedzą jak by było spawane.

Zmieniony przez - arek256 w dniu 2025-06-28 22:59:31
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12495 Napisanych postów 162055 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1241214
no wlsnie sie zastanawiam czy beda stabilne :) bo taki lacznik jednak daje bardzo duzo w przypadku takich stojakow :)
zawsze mozna je nieco dociazyc tymi wypustkami na odkladanie obciazenia w raie czego jakby byly jakies komplikacje :) zawsze lepsza to opcja niz w razie w sztanga na glowie, czy tez turlanie sztangi po ciele co kilka razy sie wydarzylo jak tez trenowalem swego czasu w domowych warunkach.
Testuj, zobaczysz w sumie w praktyce jak sprawdza sie taki sprzecik i czy mozna pozbyc sie lacznika

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2344 Napisanych postów 30751 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271592
raczej skłaniałbym się ku tym czerwonym ze względu jednak na ten zakres regulacji. Owszem,czarne mają poręcze,coźć nie wyczytałwm jaki mają max udzwig te poręcze ale np jakbyś chciał robić wycisk żołnierski czy push pressa to łatwiej Ci będzie wziąć sztangę z wyzszego pułapu niż schylać sie. No i są też o stówę tańsze. Jak troszkę dolożysz to okaże sie ze poręcze wolnostojące możesz dodatkowo dokupić a gdybyś sam chciał spróbować zrobić lub poszukać używek to może i w 100zł byś się zmieścił.

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Początkujący
A więc tak. Udźwig uchwytów do dipów jest na pewno wystarczający, rączki przechodzą przez cały profil stojaka. Rurka gruba, więc spokojnie 150kg wytrzyma, co i tak nie będzie moim zasięgiem. Co do max wysokości, to sztanga sięga mi w okolice brody, więc jest idealnie. Stojaki kupiłem za 820 zł w media expert, aby zwrócić jak mi nie podpasują. Stojaki przyszły z odpryskiem, zdjęcia w załączniku, oraz z zagiętym profilem od łączenia stojaków. Odpryski pomalowałem, profil wyprostowałem ściskiem stolarskim. Złożyłem reklamację i otrzymałem rabat na ten zakup 200 zł. Dla minie deal życia . Stojaki wyszły mnie 600 zł, Więc je zostawiam

Warto reklamować najmniejsze uszkodzenia, można dostać fajny rabat. Dla zainteresowanych, stojaki te są mega stabilne bez ich połączenia, więc jako wolno stojące z asekuracją spokojnie się nadadzą.

Zmieniony przez - arek256 w dniu 2025-07-05 19:25:12
...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2344 Napisanych postów 30751 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271592
chodzi o ten element łączący stojaki tak?ten przy zmiemi? pytam o ten zgięty

Prostowałeś do zwykłym, takim plastikowym ściskiem?

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Początkujący
QUEBLO
chodzi o ten element łączący stojaki tak?ten przy zmiemi? pytam o ten zgięty

Prostowałeś do zwykłym, takim plastikowym ściskiem?

Tak, dokładnie o ten element. Użyłem ścisku żeliwnego za 30 ziko na allegro.

Zmieniony przez - arek256 w dniu 2025-07-10 18:05:07
...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
No jak taki to troszkę lepiej. Jo już zacząłem się zastanawiać co to za stop skoro plastikowy ścisk daje rade go rozprostowac

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowa siłownia - wybór sprzętu

Następny temat

Ławka do trningów plus stojak pod sztangę.

fru
Polecane artykuły