Szacuny
5
Napisanych postów
248
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7680
Wiec planuje wykombinowac gryfy. Jeden do sztangi i drugi do innych cwiczen bic, tric itd.
Chcialbym zebyscie doradzili mi wymiary:
Gryf do sztangi - ile dlugości i grubości
Gryf do bica itd- tez długosc i grubosc
Tak zeby jak najwiecej rodzajów obciązen na niego pasowalo, szczególnie tych marki TESCO itp tanich.
Dodam ze beda to gryfy cięte ze stali zbrojeniowej lub rury (jeszcze sie zastanawiam). I chce potem łatwo moc obciązenia dopasowac.
Niestety nigdy takie wymiary mnie nie interesowały na siłce a jutro juz chce to kupic więc nie sprawdze.
Soq-i za pomoc.
Szacuny
0
Napisanych postów
15
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
825
a co powiecie o gryfie łamanym marbo? 28mm słyszałem że im grubszy tym lepiej ale ogolnie chodzi mi o tą długośc...przeważnie jest po 120 łamany a ten 140.Nie bedzie jakiegos dyskomfortu podszas ćwiczeń?
Szacuny
0
Napisanych postów
278
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
7192
Ja polecam gryf prosty 180 cm i gryf lekko łamany 120 cm. Średnica mniej więcej 2,6 cm. Długość części chwytnej w długim zrobić w granicach 110-120 cm a w łamanym w granicach 80 cm i myślę, że powinno być dobrze
Szacuny
5
Napisanych postów
248
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7680
Byłem dzis w 2 sportowych i w tesco chciałem kupic jakis sprzęt. To tam liczą sobie 8.50zl za krązek 1,25kg, jakos drogo widziałem na forum ze ludzie pisali ze taniej kupuja, chciałem do sztangielek 2 gryfy krotkie gwintowane to nie było do kupienia osobno,jedna para konkretniejszych hantli leżała tylko ale o cenie nie wspomne, masakra tam nic nie ma w tych sklepach.
Skąd wy kupujecie swój sprzęt?