Trenuję sporty walki (sanda z k1 i mma) 2 razy w tygodniu (wtorek, piątek) i chciałem się zapytać czy chodzić na siłownie 3 razy w tygodniu (pon, czw i sob) czy lepiej 2 razy w tygodniu (śr,sob/pon,czw)? Która ilość treningów na siłowni da lepsze efekty?
...
Napisał(a)
Witam,
Trenuję sporty walki (sanda z k1 i mma) 2 razy w tygodniu (wtorek, piątek) i chciałem się zapytać czy chodzić na siłownie 3 razy w tygodniu (pon, czw i sob) czy lepiej 2 razy w tygodniu (śr,sob/pon,czw)? Która ilość treningów na siłowni da lepsze efekty?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Osobiście powiem Ci że treningi K1 mam we wtorki,czwartki i piatki w moim przypadku sprawdziła się siłownia 2 razy w tygodniu (poniedziałek,sobota
) i w środę lekka kalistenika.
A próbowałeś już obu wariantów zaplanowania dni treningowych?
Zmieniony przez - severideee w dniu 6/15/2018 8:43:18 PM
) i w środę lekka kalistenika.
A próbowałeś już obu wariantów zaplanowania dni treningowych?
Zmieniony przez - severideee w dniu 6/15/2018 8:43:18 PM
1
Zawodnik klasy N w formule K1 do +70kg
...
Napisał(a)
Aktualnie od jakiegoś czasu robię trening wtorek,piątek i siłownia 3 razy - poniedziałek, czwartek i sobota. Problem w tym, że już kilka razy miałem tak, że w piątek czułem się zmęczony przez co trochę zamulałem na treningu, dlatego zastanawiam się, czy gdybym chodził na siłownie tylko 2 razy w tygodniu to czy bym dużo stracił w efektach, czy może jednak siłownia 2 razy w tygodniu to za mało i warto poszukać sposobu na większe ilości energii
...
Napisał(a)
Rób 2 x siłkę, trening ma polepszyć Twoje parametry a nie zamęczyć.
1
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
Erwin1337MezoTak jak pisał Gats, trening jest ważniejszy. Ale jak długo chodzisz na siłkę? Może się organizm przyzwyczai? Może mógłbyś robić lżejsze treningi przed piątkiem?...Problem w tym, że już kilka razy miałem tak, że w piątek czułem się zmęczony przez co trochę zamulałem na treningu...
...
Napisał(a)
Też mam podobny dylemat , chcialbym wspomóc się jakimiś suplami czy kreatyna i beta alanina bylyby dobre trening 3razy w tygodniu sztuki walki dwa razy siłownia . Dzieki za odpowiedź
...
Napisał(a)
przemolutoByłyby dobre....bylyby dobre trening 3razy w tygodniu sztuki walki dwa razy siłownia...
Polecane artykuły