SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Spagetti z Tuńczykiem

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4335

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 907
Hej. Nie wiem czy ktoś z was już to próbował, ja właśnie sobie zrobiłem i powiem szczerze że jest za***iste :P

makaron spagetti
1 puszka pomidorow badz opcjonalnie 4 duze dojrzale pomidory
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
puszka tunczyka w kawałkach w sosie własnym
2 ząbki czosnku
groszek z puszki
starty żółty ser Przyprawy - oregano, sól,
dwie łyżki oleju (do posmarowania patelni)

na patelnie pomidory z puszki badz swieże pomidory i zmiażdżone ząbki czosnku. Solimy i dusimy pod przykryciem do momentu az pomidory stana sie na tyle miekkie ze bedzie je mozna rozdusic widelcem. Gotujemy nadal az do powstania jednolitego sosu i odparowania nadmiaru wody.
Do tak przyrządzonego sosu wrzucamy tunczyka (z tego w sosie wlasnym odlewamy wode) i doprawiamy oregano
Na koniec wrzucamy groszek i jeszcze chwile trzymamy na ogniu.
Po wyłożeniu na talez makaronu i polaniu sosem posypujemy calosc startym serem

PYCHAA

PS: Aha no i jak widzicie to danie w diecie na masę? oczywiście od czasu do czasu.

Zmieniony przez - Komandi w dniu 2008-03-31 14:43:09
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1038 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8035
a nie lepiej dodac kuraka?


mnie sam tytuł odstrasza



poza tym jest temat na przepisy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 6127 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 23460
przepisom kulinarnym jest poświecony osobny post


ps. pamietaj zeby spaghetti było z pszenicy durum. bo wydaje mi sie ze makarony z lubelli to zwykla mąka pszenna jest!

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 907
czy nie lepiej kuraka? nie wiem ja akurat nic nie miałem oprócz tuńczyka, nie czuć wogóle takiego rybiego swądu jeśli o to chodzi, kiedyś próbowałem robić z kurczakiem to nie było takie smaczne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 546 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3691
przepis wydaje się być ciekawy
napeweo wypróbuje, ale odnośnie czosnku- czego bys nie robił, czosnek dodawaj zawsze na końcu gdyż jeśli zbyt długo się smarzy gorzknieje, a wraz z nim cała potrawa

pzdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 144 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 907
aha zapomniałem dodać żeby tego groszku to nie za wiele, żeby ktoś całej puszki nie zasurfował xDjavascript: test('');
javascript: test('');

A tak z ciekawości zapytam, co to znaczy że przenica jest Durum??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1399 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 8961
Specjalny gatunek pszenicy (Triticum durum) tzw pszenica twarda, możesz też spotkać nazwę "semolina". Jest to ziarno z przeznaczeniem na makarony, nie wiem w sumie jak wygląda jego IG i wartości odżywcze, ale tylko taki kupuję, bo nie rozgotowuje sięPodejrzewam,że jest to związane z zawartością i jakością glutenu. Tak na marginesie Lubella robi też makaron razowy, ale czy durum to nie wiem.

Zmieniony przez - Camel84 w dniu 2008-03-31 15:02:47

Zmieniony przez - Camel84 w dniu 2008-03-31 15:04:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 6127 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 23460
durum to ceniony gatunek przenicy. spaghetti knora ja używam!

a co do kuraka za spaghetti pomidorowym to czesto wcinam, jest super odpowiednio doprawiony.

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 6127 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 23460
jak durum jest ugotowane al'dente to IG jest niskie (dokładnie nie kojarze w jakiej granicy sie wacha)
jak pogotujesz je dłurzej jest wyzsz wiec na posilek potreningowy w sam raz,

lubella razowy robi, a z durum sie nie spotkalem

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3945 Napisanych postów 63916 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 683410
Czasami jadam spagetti z tunczykie, smak jest ok. Mozna polecic

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy ktoś brał hydroxycut?

Następny temat

[b]Kalkulator zapotrzebowania KCAL[/b]

NutLove