Jest to wręcz idealny przepis dla wszechobecnych leniuchów jak i tych bardzo zapracowanych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na pracę w kuchni w środku tygodnia. Proszę przygotować dość spory gar, ponieważ jedzenia wyjdzie opór

Jakby ktoś pytał: ile porcji?
N I E W I E M D O K Ł A D N I E, ponieważ jak to ugotuję to każdy bierze i korzysta, jeden więcej drugi mniej, jak nie patrzę to podkradają...

SKŁADNIKI:
-> PIERŚ KURCZAKA - 2 duże, podwójne, dorodne filety, 1kg.
-> CEBULA - 5 szt. (nie za duże, nie za małe)
-> ANANAS - 1 puszka
-> KUKURYDZA - 1 puszka
-> FASOLA CZERWONA - 1 puszka
-> OGÓRKI KORNISZONE - 1 słoik
-> PAPRYKA - 1 słoik
-> KECZUP - 1 duży, pikantny (750g.)
-> PAPRYKA SŁODKA - 1 łyżeczka
-> KURKUMA -> 1/2 łyżeczki
-> SOS SOJOWY -> 5 łyżek
PRZYGOTOWANIE:
1. 2 piersi pokroić w kostkę, dodać 1/2 łyżeczki kurkumy oraz 5 łyżek sosu sojowego. Dokładnie wymieszać i odstawić na 1h do lodówki, następnie usmażyć.
2. Obrać 5 cebul i podsmażyć na oleju.
3. Wziąć WIELKI GAR i postawić na małym ogniu, a następnie wrzucamy do środka:
-usmażone mięso wraz z cebulą
-pokrojone w kostkę ananasy z puszki
-kukurydzę z puszki
-czerwoną fasolę z puszki
-pokrojone w kostkę ogórki korniszone
-pokrojona w kostkę papryka ze słoika
-duży keczup pikantny
-1 łyżeczkę papryki słodkiej.
4.GOTUJĄCE SIĘ PRZEKŁADAMY DO SŁOIKÓW IWEKUJEMY.
SMACZNEGO

Danie lepiej jeść na ciepło.
KCAL~ 3197,4
BIAŁKO~ 286,1
WW~ 353,8
TŁ~ 55,34



