Jakieś porady/pomysły jak pozbyć się zapachu ???
...
Napisał(a)
Mam problem gdyż od pewnego czasu jakiś 1,5 tygodnia śmierdzi u nas na siłce i to nie potem bo nie w tym problem tylko tak jakby pleśnią? do końca to sam nie wiem co ten zapach przypomina kumplowi podpada to pod ogórki kiszone mi pod groszek. Podejrzewamy, że zapach wydobywa się z kratki przez którą odpływa woda w razie zalania siłowni. Dodam, że przy pochylaniu się ku podłodze zapach się nasila. Siłownie mamy oczywiście w piwnicy.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Z radością przyznaje, że smród zniknął wystarczyło wlać wody + środki przeczyszczające Mam nadzieje, że dzięki regularnemu wlewaniu środków czyszczących i wody smród nie będzie się już pojawiał.
urbind na początku to podejrzewałem ale jak się okazało na szczęście nie :)
urbind na początku to podejrzewałem ale jak się okazało na szczęście nie :)
...
Napisał(a)
krecika i do kratki wsypcie.
http://www.sfd.pl/Lordknaga_blogo_galeria-t1129580.html
LORDKNAGA - MOJA PRZYGODA Z CROSSFITEM - sponsored by reebok
...
Napisał(a)
lysyleb przeczytałeś co napisałem czy tylko nazwę tematu ? Masz okna w piwnicy ?
lordknaga spróbuje dzięki.
lordknaga spróbuje dzięki.
...
Napisał(a)
ja mam okno w piwnicy ..... Kret w kratki xD
Prawdziwymi zwycięzcami są ci, którzy zwycieżają w walkach życia codziennego.
...
Napisał(a)
A ta piwnica jest w bloku, czy domu jednorodzinnym?
Co się znajduje pod tą kratką? Jeżeli rura pcv (szara, lub taka lekko pomarańczowa) to możesz wyciągnąć kratke, rozkuć posadzkę dookoła, i wstawić tam coś w rodzaju zaworu (z jednej strony guma) która w razie zalania przepuści wodę, ale w druga stronę już nie działa ( w tym przypadku nie przepuszcza smrodu). Wrzuć fotkę tej kratki albo opisz to lepiej. Jak jakiś starszy budynek to tym sposobem nie da rady. Koszt tego rozwiązania to tylko ta część (myślę że z 10zl max w sklepach budowanych) + coś żeby zalać dziurę powstałą w ten sposób. Musi tam być coś takiego (zdjęcie tylko dla przykładu):
...
Napisał(a)
ja tam mam okno w piwnicy i na strychu też
kretem zalej, powinno być ok :D

kretem zalej, powinno być ok :D
...
Napisał(a)
Kret - tanie rozwiązanie, smród powinien zniknąć :D albo jakiś inny środek do kanalizacji, popytaj w sklepie budowlanym albo jakiś z chemią gospodraczą.
Tylko nie przesadź bo rozj**ie rury. Tylko problem może wracać co roku, moje rozwiązanie z odpowiedzi wyżej by było na lata.
Tylko nie przesadź bo rozj**ie rury. Tylko problem może wracać co roku, moje rozwiązanie z odpowiedzi wyżej by było na lata.
...
Napisał(a)
Net zamulił i 2 razy napisało...
Zmieniony przez - PopekRz w dniu 2010-04-16 15:19:09
Zmieniony przez - PopekRz w dniu 2010-04-16 15:19:09
Polecane artykuły