SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smazenie na oliwie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 208

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 299
Witam, wliczacie oliwe na ktorej smazycie do swoich kalori?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Ranking TOP10 spalaczy tłuszczu

Chcesz wspomóc walkę z niechcianym tłuszczem? Zastanawiasz się jaki produkt wybrać?

Zobacz ranking
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2731 Napisanych postów 50690 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 341862
Tak, wliczamy. Tłuszcz użyty do smażenia nie znika w magiczny sposób i należy wliczyć go w makro. Natomiast jeżeli lejesz go tyle, że zostaje Ci na patelni, to warto zweryfikować ilość, której używasz.

POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGÓW ONLINE. KONTAKT: koniu151.sfd@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7118 Napisanych postów 77068 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 644487
Tak ,zdecydowanie należy wliczać w bilans kcal diety tłuszcze, które użyliśmy do smażenia. Nie znikają one i nie wyparowują jak np. woda. Większość wsiąka w produkt.
Tutaj możesz poczytać o najlepszych tłuszczach do smażenia oraz zastosowaniu podstawowych zasad, które warto przestrzegać:

Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia 
Tłuszcze do smażenia: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia 




Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2020-03-20 18:00:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12562 Napisanych postów 121943 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1405300
To zależy, jak wyleje oliwe na patelnie to wliczam, jak wyleje i przetrę patelnie ręcznikiem papierowym to nie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4098 Napisanych postów 64700 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 687052
Tłuszcz, na którym smażymy nie ulega odparowaniu. Wsiąka on w produkt. Oczywiście w sytuacji gdy smażymy zgodnie z ogólnymi zaleceniami, a nie produkt pływający w tłuszczu.

Aby smażyć zgodnie z zaleceniami sugeruję natrzeć patelnię niewielką ilością tłuszczu, np. 5 gramów. Ważne będzie również to na czym smażysz. Warto przemyśleć zakup oleju kokosowego, masła klarowanego, czy smalcu.

Polecam poczytać więcej na ten temat:

https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia

https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9948 Napisanych postów 10019 Wiek 39 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 238855
Jasne że wliczam , a jesli coś podsmażam na oliwie ( krótko i szybko ) i np wleje 10 ml a po zdjeciu ryby czy piersi z patelni zostaje coś na niej to zlewam też to z patelni .Byle tylko nie dosżło do sytuacji że wlejesz 30ml do produktu który mozesz śmiało na 10ciu zrobić bo co z tego że wliczysz 30 a pozostale 20 pójdzie w kibel
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14649 Napisanych postów 14173 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 329075
jak nie chcesz wliczać trłuszu ze smażenia używaj tłuszczu w sprayu https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Coconut_Oil-opis39453.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4098 Napisanych postów 64700 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 687052
Zgadza się. Oleje do smażenia (cooking spray) w sprayu/aerozolu mogą być również przydatne. Szczególnie w sytuacji, gdy chcemy dostarczyć jak najmniej tłuszczów w naszej diecie/posiłku. Ilość tłuszczu wydobywająca się z produktu jest na tyle mała w celu nawilżenia patelni, że w zasadzie nie ma nic kalorii. Ewentualnie jakąś śladowa ilość. Poza tym dostępne są różne aromaty, takie jak: rzepakowy, oliwa z oliwek, maślany, chilli, czosnkowy, kokosowy. Fajnie mogą urozmaicić smakowitość posiłków w naszej diecie.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Druga redukcja, waga stoi w miejscu

FuckBaton