SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażenie, kilka pytań.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1101

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1280
Chciałbym trochę zagłębić się w ten temat. A nigdzie nie znalazłem konkretnych odpowiedzi na te pytania. Bardzo proszę o pomoc.

Dlaczego warto smażyć na smalcu, oleju kokosowym czy Pam wiem, ale pytania dotyczą wyboru tego najodpowiedniejszego.

1. Czy przewaga Pam nad tłuszczami polega na tym, ze jest niskokaloryczny ?

2. Jaka jest przewaga smalcu nad olejem kokosowym? ( w jednym z postów znalazłem info ,gdzie smalec znalazł się przed olejem kokosowym) Przyznam, ze do smażenia na smalcu podchodze sceptycznie i chciałbym poznać jego zalety.

3. Jak wliczać kaloryczność ze smażenia do posiłków? Skąd wiedzieć ile tłuszczu pochłonie pokarm?

4. Który z tłuszczy będzie najzdrowszy do smażenia? Narazie wnioskouję, iż będzie to olej kokosowy.

http://www.sfd.pl/post.asp?forum_id=10&method=Topic&forum_title=Od�ywianie#
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 425 Napisanych postów 56364 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 184874
[http://www.sfd.pl/temat151789] - Przemiany tłuszczów

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1280
Poczytam, dziękuję.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3435 Napisanych postów 61051 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 670254
1. Polega na tym, ze uzywamy go w malych ilosciach.

2. Glownie cena.

3. Ciezko okreslic. Musisz zwrocic uwage ile dodajesz. Najlepiej smazyc rzadko, np 1-2 w tyg. wtedy mozna sobie odpuscic liczenie tego.

4. Bez roznicy, oba maja wysoki punkt dymienia.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady?
Nasi specjaliści bezpłatnie odpowiedzą na twoje pytanie z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji!
Tomasz Maciołek
Tomasz Maciołek TomQ-MAG
Łukasz Domeracki
Łukasz Domeracki Domer
Sebastian Szmit
Sebastian Szmit flex1976
Agata Bugorska
Agata Bugorska eveline
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Indywidualny przypadek, maratończyk. Pare pytań.

Następny temat

D I E T A N A M A S E (zapraszam do oceny !)