SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Skręcenie stawu skokowego - pomoc

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1284

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 0
Witam i zarazem proszę o pomoc :)

Otóż mam problem z kostka i nie wiem co robić... :/

W kwietniu tego roku podczas jednego z meczów doznałem urazu kostki tzn kostka mocno mi napuchła i strasznie bolała ale jak to u mnie było zbagatelizowałem sprawę i dałem sobie miesiąc odpoczynku i zacząłem grać dalej usztywniając kostkę bandażem elastycznym, zazwyczaj w trakcie meczu (gram w piłkę nożną) jak ktoś mnie trafił w kostkę ból i lekka opuchlizna wracały ale dotrzymałem do końca sezonu i było nawet lepiej. Przyszły wakacje odpocząłem od piłki i w raz z przygotowaniami do sezonu zaczęły się sparingi i tu właśnie na jeden mecz zapomniałem zabrać ze sobą bandaż a że nikt nie miał zagrałem bez usztywnionej kostki i pech chciał że pod koniec meczu jak oddawałem strzał na pełnej prędkości koleś wjechał mi w kostkę w momencie gdy ta łapała kontakt z ziemią i znowu kontuzja sie odnowiła... :/

Tym razem zawitałem do lekarza, ten zrobił zdjęcie no i stwierdził że skręciłem staw skokowy, przepisał jakieś tam lekki które brałem i teraz po 5 tygodniach opuchlizna niby zeszła ale wyczuwam w kostce (nie mam tego w drugiej) w miejscu gdzie była opuchlizna twardsze miejsce i zastanawiam sie czy któraś kość nie została uszkodzona czy to po prostu pozostałość po spuchnięciu która w końcu zniknie... ??

Teoretycznie noga mnie już nie boli, tam może delikatnie czuje coś jak uciskam to miejsce ale ruszam nią w miarę normalnie... Jednak do piłki boję się wrócić bo uraz może się odnowić :/ Jakie jest wasze zdanie na ten temat??

Ps. Dzisiaj chyba wybiorę sie do takie lekarza u nas co prywatnie ludziom tam nastawia różne rzeczy i zobaczę co on mi powie bo niby dobry specjalista bo chirurgom w szpitalach to już nie ufam... :/
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 21544 Napisanych postów 71004 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 574828
Może poproś lekarza o skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne.

doping & zdrowie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bolące miejsce na głowie

Następny temat

Dretwienie duzych palcow w stopie

WHEY premium