SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Skorupki jaj - ciekawy artykuł

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3009

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1024 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 20096
Skorupki jaj

Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest
przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte
są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor,
siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo
podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15
lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i
dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości
paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach,
astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną,
ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty
skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda
stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów.
Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i
zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można
spożywać je dodając do kasz i twarogów.


Co Wy na to?



Zmieniony przez - bartek895 w dniu 2010-07-03 23:39:15
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 502 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21738
więc wprowadzenie przez unię handlu jajami na wage jednak bedzie miało w sobie jeden plus
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ból gardła po spalaczu

Następny temat

Przytycie - problem

Wheya