SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Skopany odblok? Tarczyca- kolejny cykl?

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 195

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

Waga

Wzrost

Obwód ramienia

Obwód klatki

Obwód uda

Obwód talii

Staż na siłowni

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

Stan zdrowia

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
1. WIEK: 32
2. WAGA: 86
3. WZROST: 186
4. WYMIARY:
-biceps: 41
-klatka: 120
-udo:
-talia: 88
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4lata
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 1 cykl. Prop solo 1ml e2d
8. TRENING: obecnie fbw
9. CEL CYKLU: masa
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 4 miesiące
11. POZIOM BF%: b.d.
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): ekto
13. STAN ZDROWIA: było dobrze
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: zakola
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE: nie robiłem maksów
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:

Witam. Od nowego roku chciałem wejść na kolejny cykl. Enan solo. Pierwszy cykl trwał 4 miesiące 1ml propa e2d. Zacząłem robić badania i niestety nie wszystko wyszło tak jak się spodziewałem. Mianowicie chodzi o wynik TSH. Jest ponad normę. Lekarz zlecil jakoś na początku marca zrobić rozszerzony panel tarczycowy. W międzyczasie poszedłem zbadać hormony i okazało się że mam wywalona prolaktynę. Zgadzałoby się to bo samopoczucie do bani. Wziąłem dwie tabletki cabaseru w odstępie kilku dni. Niedługo idę jeszcze raz na prolke. I za jakieś 2 tyg panel tarczycowy. Teraz moje pytanie- czy mogłem coś źle zrobić podczas obloku (pod koniec cyklu paczka hcg i jak prop się wykręcił clomid, chyba jeden listek. Ostatnie dwa tyg do końca odbloku nolva bo suty zaczęły puchnąć) i stąd TSH wywalone czy poprostu tarczyca niedomaga
Dodam że niestety nie zrobiłem badań przed cyklem. W trakcie cyklu wywaliło mi prolke i estro Pomógł cabaser i nolva ale niestety odblok zrobiłem na ślepo, niestety musiałem wyjechać i nie mogłem badań ogarnąć ogólnie po odbloku czułem się dobrze. Libido ok chęć na treningi dalej spadki nieduże.
Chciałem zacząć kolejny cykl ale nie wiem co teraz. Czy jeśli okaże się że to niedoczynność tarczycy to mogę lecieć na enanie zanim ułoży się dawkę leku na tarczycę? Poniżej wstawiam wyniki badań. Pozdrawiam


















Zmieniony przez - lucsky w dniu 2019-02-27 10:10:47

Zmieniony przez - lucsky w dniu 2019-02-27 10:39:54
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
Dziwne ze od samego propa tak mocno wystrzelila Ci prolaktyna, teraz zrob pelny panel tarczycowy bo bez niego nic nie mozemy stwierdzic

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
mogę już jutro zrobić te badania. Tylko chciałem poczekać bo teraz pewnie zbiłem prolaktynę a z tego co czytałem żeby tarczyca zareagowała trzeba około 2 tyg.ogolnie nie wiem czy mój tok myślenia jest prawidłowy. Chodzi mi o sprzężenia zwrotne. Czy jest możliwość że cały czas po cyklu latałem z wysoką prolaktyna i dlatego TSH podbiło? Wiem że w drugą stronę działa tak iż niedoczynność tarczycy podbija prolke. Jeśli nie ma sensu czekać to badań panel tarczycowy robię już w tym tygodniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rkarpinski Natural SFD Team
Ekspert
Szacuny 1553 Napisanych postów 56647 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 263684
Uważam, że odbloku mimo wszystko nie skopałeś jako PCT. FSH i LH ładnie, testosteron również.
Jak dlugo jesteś po odbloku? Po ostaniej tabletce cloma?

Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
Ponad 3 miesiące.


Zmieniony przez - lucsky w dniu 2019-02-27 12:16:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Szacuny 1394 Napisanych postów 12252 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 168750
To juz taki czas ze organizm powinien powrocic do homeostazy.Odczekaj te 2 tygodnie az cabaser przestanie dzialac i zrob prolaktyne + panel tarczycowy
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
Ok. Tak zrobię. Dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rkarpinski Natural SFD Team
Ekspert
Szacuny 1553 Napisanych postów 56647 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 263684
Leciały jakieś tarczycowe zabawki? t3? t4?

Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
No właśnie nie. Nigdy nic takiego nie brałem. To był mój pierwszy cykl, około 5 miesięcy. Propionat, paczka hcg trochę tamoxifenu, kilka tabletek cabaseru i clomid. Nic więcej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 23 dni Na forum 22 dni Przeczytanych tematów 54
Witam. Zrobiłem panel tarczycowy
TSH 4.09 norma 0.27-4.2
Ft4- 14.2 norma 12.00-22.00
Ft3 5.09 norma 3.10-6.80
Za dwa dni idę jeszcze raz prolaktynę sprawdzić. Panowie co o tym sądzicie? TSH z 7 zjechało na obecny wynik. Macie jakieś pomysły co się dzieje. Badać coś dalej? Czy można wskakiwać na cykl
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ospałość libido