To będzie Twój rok! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Silownia w domu - ocena zestawu

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 201

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 12 dni Przeczytanych tematów 48
Hej, prosilbym o ocene ponizszego zestawu. Zalezy mi glownie na tym aby byl przyszlosciowy, zajmowal jak najmniej miejsca i oczywiscie zeby pozwalal mi trenowac wszystkie partie. Nie jestem kulturysta, wiec raczej moim celem nigdy nie bedzie wyciskanie jak najwiekszego ciezaru na klatke ani nic takiego. Celem jest po prostu zdrowy tryb zycia i jakis tam zarys miesni.

Moja przestrzen to ok. 2.15m na 5.5m, wiec taki dlugi i waski pokoj.

To co planowalem kupic to:

Hantle ze stojakiem:
https://www.fitshop.pl/hantle-regulowane-taurus-selectabell-pro-4.5-to-35-kg-tf-adb-75

Lawka:
https://www.fitshop.pl/lawka-treningowa-inspire-ft1-insp-fidbb

+ przystawka do nog:
https://www.fitshop.pl/przystawka-do-prostowania-i-uginania-nog-inspire-insp-scs-leb
+ zestaw do nog zeby uzyc ciezarow z wyciagu
+ przystawka do bicepsow

Wyciag:
https://www.fitshop.pl/inspire-kabelzugstation-ft1-insp-ft10b

+ bieznia do kardio

Pomijajac ceny etc, czy uwazacie ze to dobry i przyszlosciowy zestaw czy czegos tu jednak brakuje?
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12531 Napisanych postów 162195 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1242229
Witaj!

Co jest OK:
Hantle regulowane Taurus Selectabell Pro - Zakres 4,5-35 kg to wystarczający zakres dla większości ćwiczeń, zwłaszcza przy Twoich celach.
Ławka Inspire FT1 - regulowana ławka
Wyciąg kablowy Inspire FT1 - wyciąg daje elastyczność w treningu -przyda sie, ale nie ma potrzeby na start

Co warto rozważyć:
Drążek do podciągania - jeśli nie masz drążka w drzwiach lub ściennego, to zdecydowanie polecam dodać. Podciągania to jedno z najlepszych ćwiczeń na plecy i biceps, a przy Twojej długiej przestrzeni (5,5m) spokojnie zmieścisz drążek ścienny.
Kettlebell lub dwa - opcjonalnie, ale świetnie uzupełniają trening funkcjonalny i dają dodatkowe możliwości (swingi, turkish get-up, goblet squats).

Czy czegoś brakuje?
Przy Twoich celach (zdrowy tryb życia, zarys mięśni, bez aspiracji kulturystycznych) - ten zestaw jest ok, jedynie drazek i jakies kettle do "rzucania"%)

Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2026-01-07 12:09:40
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2348 Napisanych postów 30789 Wiek 41 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 271875
ławka wyglada ok. Udżwig z zapasem, regulacji za dużo nie ma ale są wiec jest ok.

hantle...nie znam tego modelu ale na zdjeciu wygląda jakby regulacja była od wewnątrz hantla,jeśli tak jest, to spoko bo im mniejszy ciężar tym krótszy będzie hantel. Natomiast nie podali całkowitej jego długości co może być istotne. Nie do końca wiem jak wygląda technologia regulacji ciężaru w tym modelu,wieć zainteresował bym się czy mechanizm ma tendencje do zacinania sie czy nie.

pozostalych dwóch produktów bym nie brał. Zwłaszcza tego wyciągu za 12tyś bo za taka kasę to można sporo rzeczy kupić.

Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2026-01-07 16:14:18

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Początkujący
Dzieki za odpowiedzi, no wlasnie kupowanie sporej ilosci rzeczy to cos czego chcialbym uniknac. Priorytetem jest uniwersalnosc i oszczednosc miejsca, nie chce zawalic sie sprzetami i co chwile w nich przebierac. Myslisz ze w takiej cenie mozna zlozyc cos prostszego, bardziej uniwersalnego i zajmujacego mniej/porownywalna ilosc miejsca?
...
Napisał(a)
Początkujący
Teraz wpadlo mi w oko to zamiast FT1:
https://centrfitness.eu/pl/products/centr-3-sf3-domowa-silownia-funkcjonalny-trenazer-z-wybranym-barkiem-smith

O dziwo rozmiar podobny, dodatkowo smith z przelozeniem 1:1 wiec chyba bardziej przyszlosciowe, cena tez podobna, chyba lepiej brac ten centr3?

Zmieniony przez - trx1 w dniu 1/8/2026 2:27:28 PM

Zmieniony przez - trx1 w dniu 1/8/2026 2:27:42 PM
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17803 Napisanych postów 133343 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1466816
jak cena podobna, 3 tysiące euro, dla mnie przekombinowane

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 7 dni Przeczytanych tematów 2
3 tysiące euro ?
...
Napisał(a)
Początkujący
anubis84
jak cena podobna, 3 tysiące euro, dla mnie przekombinowane

2.8k EUR to ok. 11.8k PLN wiec cena podobna

Niby przekombinowane, a z drugiej strony jestem mocno ograniczony przestrzenia. Teraz tez znalazlem wezsze gryfy, wiec zastanawiam sie tez nad opcja rack z kablami + waska sztanga, w tej opcji nie jestem az tak mocno "zintegrowany" w jeden system i moge dolozyc wiecej ciezarow w przyszlosci.
...
Napisał(a)
Usunięty przez anubis84 za pkt 6 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 1118
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowa siłownia - porady

Następny temat

buceps porada

Twój rok
Polecane artykuły