Czesc!
Poczatkowo meczylem sie z tym problemem sam, ale jak zobaczylem z jaka zyczliwoscia mozna tu dostac rade za friko to nie zamierzam sie meczyc dalej. Nie chodze jeszcze na silownie [od pazdziernika], a jednak mam straszny niedosyt i chcialbym troche w domku popracowac. Moj sprzet jest niewielki - 2 x hantle i 2 x sprezyny. Czy ktos z was bylby tak mily i ulozyl mi jakis trening dla bardzo poczatkujacego? Wiem, ze to brzmi zabawnie. Ale kiedy ulozylem go sobie sam [korzystajac z pomocy Atlasu cwiczen na tej stronie] to zauwazylem, ze niektore miesnie mecza mi sie bardzo, a inne w ogole. A to wiadomo jak moze sie skonczyc. Jak z czestotliwoscia? Podam garsc informacji o sobie. Jestem typem ektomorfika [186/72] i nie ukrywam, ze bardzo chcialbym przytyc. Wiec kieruje sie bardziej w strone treningu na mase [najlepiej zeby rzezby tez troche nabrac] Sila nie interesuje mnie na razie w ogole. Rowniez mysle glownie o klatce piersiowej + biceps + triceps. Generalnie chodzi mi o gorna partie. Na tych miesniach chcialbym sie najbardziej skoncentrowac. Czy ktos moglby mi chociaz wskazac najbardziej wartosciowe cwiczenia w atlasie cwiczen? Pompki, przysiady, hantle... na pewno moge zrobic z tego uzytek. A to chyba lepsze niz ogladanie telewizji? Skonczyla mi sie kreatyna i narazie nie zamierzam kupowac nastepnej [kasa:(]. Bede cholernie wdzieczny za kazdy odzew od was. Jak z posilkami potreningowymi i przedtreningowymi jesli trenujemy w domu? Wiem, ze tego jest sporo tutaj, ale nie ma ani slowka dla silaczy domatorow. Mysle, ze kilka osobom jeszcze sie to tutaj przyda bo nie wierze, ze kazdy ma czas chodzic na silownie. Tym bardziej, ze... wakacje sie skonczyly. Ale glowa do gory, nastepne juz za 10 m-cy. To kto zostanie moim instruktorem ;) ?A moze ktos ma jakies magiczne srodki na przytycie? Aha, mam 18 lat, wiec pewnie teraz bedzie mi coraz latwiej przytyc bo ponoc to przychodzi z wiekiem....
<.>> **** the Past <<.>
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
\_,_||_|.......\_/...:LIGHT!:.