...
Napisał(a)
Witam.Czytałem podwieszone tematy i dowiedziałem się,że aby stworzyć sile 'właściwą' przydatną w bjj trzeba robić obwody.W żadnym z tych tematów nie było jednoznacznie powiedziane,jakie ćwiczenia wykonywać?Chodzi mi głownie o to,aby nie stracić dynamiki a zyskać kondycje i siłę użytkową potrzebną w grapplingu czy też samym bjj.Jakich ćwiczeń unikać?A jakie są ważne?Z tego co pamiętam z jednegoz tematów to każde ćwiczenie po 15 powtórzeń w obwodzie,na 50-60 % CR.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja jestem zdania jak rankst
dodał bym tylko po jednym ćwiczeniu dynamicznym na początek treningu.
Ja bym dał w treningu 1 pushpress na początek.
A w treningu 2 power clean.
Tu masz ciekawą lekturę: https://www.sfd.pl/Trening_siłowy,_suplementacja,_kondycja_pod_MMA_ART._/_FAQ_/_ARCHIWUM-t423784.html
Zmieniony przez - Beny 179 w dniu 2011-06-25 11:17:37

dodał bym tylko po jednym ćwiczeniu dynamicznym na początek treningu.
Ja bym dał w treningu 1 pushpress na początek.
A w treningu 2 power clean.
Tu masz ciekawą lekturę: https://www.sfd.pl/Trening_siłowy,_suplementacja,_kondycja_pod_MMA_ART._/_FAQ_/_ARCHIWUM-t423784.html
Zmieniony przez - Beny 179 w dniu 2011-06-25 11:17:37
"Lepiej być sądzonym przez ludzi 12-stu , niż niesionym przez 4-ech na wieki do piasku"
Karramba
...
Napisał(a)
Ćwiczenia wielostawowe, żadnych maszyn izolowanych etc. Przede wszystkim w planie muszą być ćwiczenia z podnoszenia ciężarów, na nogi oraz specjalne typu wstawanie po turecku oraz wyciskanie w pochyleniu.
Nekrosadystycznyturbosperminator
...
Napisał(a)
Zrób sobie jakieś ACT, składające się z 10-12 ćwiczeń
"Nawet jeśli już wszyscy w ciebie zwątpili, pokaż im, że się mylili"
...
Napisał(a)
Wyciskanie w pochyleniu zwane z angielska Bent press
Wstawanie po turecku lub Turas
Inne fajne ćwiczeni czyli Steinborn zwany Sztajmesem
A czemu akurat te ćwiczenia ze względu na wyrabianie mobilności.
Zmieniony przez - Freed85 w dniu 2011-06-23 17:31:50
Wstawanie po turecku lub Turas

Inne fajne ćwiczeni czyli Steinborn zwany Sztajmesem

A czemu akurat te ćwiczenia ze względu na wyrabianie mobilności.
Zmieniony przez - Freed85 w dniu 2011-06-23 17:31:50
...
Napisał(a)
Hm.Ciekawe,a nie można tego zastąpić czymś bardziej popularnym?Na mojej siłce zwykle jest dużo ludzi,są kolejki itp. a przyznam że te wygibasy wyglądają dość komicznie ;d
...
Napisał(a)
Dla mnie wyglądają za***iście sam je uskuteczniam choć w hacie bo z komercyjnej siłki to by mnie za takie coś wywalili.
Możesz z nich zrezygnować w swoim treningu ale jak chcesz pod******lać po macie jak dziki to polecam turasa i wyciskanie w pochyleniu.
Możesz z nich zrezygnować w swoim treningu ale jak chcesz pod******lać po macie jak dziki to polecam turasa i wyciskanie w pochyleniu.
...
Napisał(a)
No,ogarnę sobie jakaś sztangę i w domu potrenie.Bo na komercyjnej...wiadomo.Gdybym kogoś zobaczył robiącego nieświadomie te ćwiczenie porównał bym go do osób robiących bica,balansując ciałem ;d
...
Napisał(a)
Na początek wystarczy ci sam 10kg gryf bo te ćwiczenia wyglądają na trudne i rzeczywiście są że aż ****a
. Ja doszedłem do 50-55kg co jest już jakimś przyzwoitym poziomem. Jeśli dojdziesz do ciężaru ciała to będziesz masterem.
Na początek poczytaj tutaoriale i pooglądaj oraz poćwicz z kijem od szczotki - dobre jako rozgrzewka.

Na początek poczytaj tutaoriale i pooglądaj oraz poćwicz z kijem od szczotki - dobre jako rozgrzewka.
...
Napisał(a)
prosto i skutecznie:
1poczytaj o treningu crossfit!
2wpisz w wyszukiwarke:interwały
3popczytaj: kompleksy sztangowe
4silownia:2/tyg
cwiczenia zlozone,ciezkie!
bazuj na podstawach,polecam aby trening na silowni byl "prosty"
np:1dzien
przysiad tyl gleboko
podciaganie na dr na szer barkow
porecze w wersji na klate
2dzien
przysiad przedni
wycisk poziomo
wioslo sztanga/hantlem
dobra rozgrzewka przed,5serii po 6 powt,+2serie rozgrzewkowe z mniejszym obciazeniem,2min przerwy miedzy seriami,a po tym na koniec treningu cwiczenia na przedramie i typowo sile chwytu
Zmieniony przez - rankst w dniu 2011-06-24 10:55:55
1poczytaj o treningu crossfit!
2wpisz w wyszukiwarke:interwały
3popczytaj: kompleksy sztangowe
4silownia:2/tyg
cwiczenia zlozone,ciezkie!
bazuj na podstawach,polecam aby trening na silowni byl "prosty"
np:1dzien
przysiad tyl gleboko
podciaganie na dr na szer barkow
porecze w wersji na klate
2dzien
przysiad przedni
wycisk poziomo
wioslo sztanga/hantlem
dobra rozgrzewka przed,5serii po 6 powt,+2serie rozgrzewkowe z mniejszym obciazeniem,2min przerwy miedzy seriami,a po tym na koniec treningu cwiczenia na przedramie i typowo sile chwytu
Zmieniony przez - rankst w dniu 2011-06-24 10:55:55
PSYCHO
Polecane artykuły