Szacuny
2
Napisanych postów
62
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1038
Cześć wszystkim.
Od dwóch miesięcy trenuję oszczep,mój aktualny rekord to 45 metrów.
Chciałbym się dowiedzieć, jak poprawić siłę wyrzutu, jak i zarazem szybkość.
Jeśli odwiedzam siłownię, jakie partie mięśniowe ćwiczyć, aby ta siła była większa ( oczywiście rozciągam się,aby nie stracić na gibkości. )
Szacuny
1
Napisanych postów
78
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
617
Częstochowa za tydzień - Liga Juniorów, ale rzucać nie będę, tylko na sztafetę.
Za to chętnie popatrzę na twój rzut :P .
Ogólnie to jakie największe błędy popełniam? Tak, żeby nie było - ja to byłem ten w biało-czerwonej startówce, MKS Ekonomik Nysa. A ty z jakiego klubu ?
Jaką karierę ? ;) Ty nawet jeszcze je nie zacząłeś! Musisz przetrenować ten najgorszy okres, a wtedy wrócisz mocniejszy - serio, to działa. Wiem po sobie :D .
Szacuny
2
Napisanych postów
62
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1038
Trenuję jak najbardziej w klubie, technike jako tako mam.
Jedynie chciałbym nabrać siły i w tym celu pytam was, jaką partię ciała mam ćwiczyć, aby dany efekt uzyskać.
Szacuny
24
Napisanych postów
1792
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
17000
Bark najważniejszy, ale przy rzucie pracuje mnóstwo innych mięśni, trzeba mieć szybką i silną ręke Ja zawsze doradzam grę w piłę ręczną początkującym oszczepnikom, poprawia dynamikę i siłę rzutu
Zmieniony przez - Cregg w dniu 2009-08-31 16:41:32
Chwila moralnego kaca - jak gówno z siebie dajesz, to do Ciebie wraca.
Szacuny
2
Napisanych postów
123
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3597
tez rzucialem oszczepem w gimnazjum nawet bylem 4 na wojewodztwie najlepiej nagraj siebie telefonem aparatem kamera jak rzucasz i ogladnij prawdziwych sportowcow jak oni rzucaja i skoryguj wszystkie bledy jakie robisz nie rzucasz tylko reka ale tez biodrem
calym cialem popatrZ jak on rzuca az caly sie kladzie do przodu
a co do treningu pilka reczna polecam :D sprinty rzuciac codzienie czym sie da kamieniem jablkiem itp
Szacuny
0
Napisanych postów
113
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2872
Do osiemnastki nie trzeba robić siłki w oszczepie sama szybkość siła na piłkach lekarskiech. Jeżeli jesteś młodzikiem i przygotowujesz sie na makro to pójscie na silke bedzie najgłupszym rozwiązaniem. Zobacz sobie jak wyglada Robert Szpak zeszłoroczny mistrz świata juniorów wyciska tylko 85kg a rzuca 78 ;]