Szacuny
0
Napisanych postów
35
Wiek
35 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
436
Witajcie,
szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Obecnie stosuję odżywkę białkową z jajek Scitec Egg Pro 935g, która mi się kończy. Problem w tym, że zawiera ona według mnie kilka niezdrowych słodzików (jest o smaku czekolady). Z tego co pytałem o ten drugi Mr. Big Egg Protein Natural, zawiera on tylko samą albuminę jajka kurzego, dodatkowo jest bezsmakowa.
Co myślicie o tej zamianie tych suplementów i ogólnie o nich? Jakie są większe różnice między nimi? I czy czyste białko z jajek jest zjadliwe? :)
Będę wdzięczny za podpowiedź w tej sprawie.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12040
Napisanych postów
160431
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234384
slodizki to dosc kontrowersyjny temat, tutaj brakuje realnych potwirdzen w badaniach na ludziach, ze faktycznie moga byc szkodliwe. a wykorzystywane dawki w badaniach na zwierzetach czasem sa dosc mocno wysrubowane, gdzie realnie czlowiek takich ilosci nie zjada
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12040
Napisanych postów
160431
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234384
naturalne bialko z jaja jest zjadliwe, jednak nie nalezy do produktow ktore Twoje podniebienie pokocha%) dla mnie niesttey nawet wersja smakowa albuminy jest malo zjadliwa, a sam natural tylko ewentualnie jako dodatek do smakowych koktajli itd
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Wiek
35 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
436
Używam białka z jajek ze względu na nietolerancję mleka krowiego. Wiem, że tego typu białko jest dużo droższe niż zwykłe. Mój wybór zawęził się do białka z jajek i wołowego (sojowego nie chcę). Do tego pierwszego już się przyzwyczaiłem, ale chciałem się coś dowiedzieć o tym drugim, które jest niby naturalne, bez dodatków. A nie chcę robić aż takiej rewolucji w swojej diecie, suplementacji.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12040
Napisanych postów
160431
Wiek
35 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1234384
niestety bialko wolowe bedzie duzo gorszej wartosci bioogicznej niz bialko pochodzenia jajecznego, sklad aminokwasowy bialka wolowego wskazuje, ze blizej mu do bialka typowo kolagenowego niz wartosciowego zasobnego w BCAA