SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Schudlem 15 kilo w 10 tygodni!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6498

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 36463
Chciałbym się podzielic z wami (i przy okazji wysluchac waszych opini oczywiście) sposobem w jaki udalo mi się schudnąć ok. 15 kg. w 10 tygodni bez większego wysilku.
Pare faktow - kulturystyke ćwiczę juz od paru lat ale dopiero w tym roku tak na prawde postanowiłem zrobic sobie cykl na rzezbe przed wakacjami.
Moja waga przed rozpoczeciem cyklu wachała sie w granicach 100-103kg Obecnie waze ok. 87kg

TRENING
Trenowałem 4 x w tygodniu według następującego planu:
Dzien1
1. Klatka
•Wyciskanie poziomka 4x8
•Rozpiętki + ściąganie linek 4x15
2. Barki
•Wyciskanie siedząc 6x8
Unoszenie hantli bokiem + podciąganie wyciagu wzdłuż tułowia 6x15
Dzien 2
1.Grzbiet
•Wiosłowanie sztangą 6x8
•Ściąganie drążka z góry + przyciąganie drazka do brzucha siedząc 4x15
2. Biceps
•Uginanie przedramion ze sztanga prosta 3x8
•Modlitewnik + hantelki 3x15
Dzien 3
1.Triceps
•Wyciskanie w wąskim chwycie 3x8
•Prostowanie ramion na wyciągu + hantelek zza głowy 3x15
2. Nogi
•Przysiady 3x8
•Prostowanie podudzi + zginanie w kolanach 3x15

Kolejny 4 trening był powtorzeniem pierwszego itd.
Po każdym treningu robilem ok. 200 roznego rodzaju brzuszkow + 15 minut na rowerku.

SUPLE
- Thermal 3 x dziennie po 1 kap. co 5 godzin
- Olimp Fat Burner Plus 2 x dziennie przed posiłkami

DIETA
- I i II sniadanie: pol szklanki płatków owsianych, rodzynki, pol kostki twarogu. wszystko zalane jogurtem naturalnym
- Srodek dnia: batonik białkowy, 2 kromki chleba Wasa (taki dietetyczny)
- jakas zupka (tutaj szczególnie nie kombinowałem) + odzywka bialkowa
- podwieczorek: pestki z dyni, tuńczyk, warzywa
- kolacja: salatka z ogórków (swierzych i kiszonych), pomidorow, salaty, marchewki itp.
- przed snem: odzywka bialkowa.

Jak wam się to podoba i co o tym wszystkim sadzicie? Może macie jakies sugestie co można w tym planie poprawic, ulepszyc?
Czekam na opinie!

Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU

Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 2713 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 23810
daj lepiej fotki rzpez i po lepiej bedize cokolwiek powiedziec

SFD Team, na forum od 2002-10-05

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 47 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 36463
Fotek niestety nie mam ale moge dodac ze bez problemu wchodze w spodnie ktore lezaly juz w szafie i byly do wyzucenia (brzuszek sie nie miescil) a na bicepsach pojawily sie wyrazne zyly :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 43234
a niema efektu jojo

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jak narazie nie :)
I mam nadzieje ze nie bedzie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Nikt wiecej sie nie wypowie?
:(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 501 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 11881
strasznie biedna ta dieta jak na 100kg kloca, miesni tez pewnie Ci troche ubylo, jak z sila? duze spadki?

ignorance is bliss

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Silka troche spadla (np. normalnie w 4 serii wyciskania na klate dochodzilem do 120 - teraz 105, przysiady 160 - teraz 140)
Miesnia pewnie tez troche spadlo ale miale resztke BCAA hi tec (resztka - 100kap. wiec o tym nie pisalem) i czasami pilem serwatke przed treningiem wiec mam nadzieje ze chociaz troszeczke oszczedzilem w ten sposob miesnie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

kolejna prośba o pomoc :)

Następny temat

Stepper czy rowerek? co lepiej dziala?

Obnizka