...
Napisał(a)
Mam pytanko, bo chcialem zaczac cwiczyc jumpa na silowni i nie wiem czy lepiej robic przysiady ze sztanga czy tez cwiczyc na suwnicy ( czy oba cwiczenia przynosza takie same efekty?). Prosze o pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
moge sie mylic( wtedy prosze o korekte) ale moim skromnym zdaniem uwazam ze przysiady ze sztanga jest lepsze, bo wtedy pracuja wszystkie miesnie nog bo Ci ta sztanga jeszcze lata i musisz ja utrzymac , a na suwnicy jest stałe tylko gora -dol -gora- dol i pracuja glownie tylko te czworoglowe , dwuglowe uda i lydki tak samo ze sztanga , jak masz taka laweczke - maszyne to np podniesiesz 10 razy 45kg to na normalnej sztandze podniesiesz 10 razy 20kg (moze troche przesadzilem ale to tak zeby bylo wiadomo o co chodzi) bo pracuja wszystkie mieśnie wokoło nie tylko TE GŁÓWNE co sie wydaje ze tylko one pracuja :D
ale moge sie mylic of korz
ale moge sie mylic of korz

...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Bezapelacyjnie zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami, przysiady ze sztanga sa krolem cwiczen, bo rozwijaja nie tylko nogi, ale do tego dochodzi rowniez dolny odcinek grzbietu.
PS. Jesli chodzi o twoja sugestie Pavlo to na sownicy (napwno mi) robi sie przysiady o wiele wiele gorzej niz ze sztanga.
------------------------------------------------------------
s
g'a dam, ale s
g'a oddaj

PS. Jesli chodzi o twoja sugestie Pavlo to na sownicy (napwno mi) robi sie przysiady o wiele wiele gorzej niz ze sztanga.

s
g'a dam, ale s
g'a oddaj
...
Napisał(a)
hyhy no mozliwe
ja tam nie ćwicze na suwnicy , poprostu nie lubie =] dalem poprostu przyklad ze nie pracuje tyle miesni co na wolnej sztandze
ale miło ze sie zgadzacie , jednak taki glupi nie jestem
hmm.. LeJacek wypełnij profil bo nie wiem jaki silny jestes :P a nawet jeśli to ja nie pomoge na tyle sie nie znam

hmm.. LeJacek wypełnij profil bo nie wiem jaki silny jestes :P a nawet jeśli to ja nie pomoge na tyle sie nie znam

...
Napisał(a)
ja cwicze zawsze zamiennie-i suwnica i wolne ciezary.Głownie z tego powodu zeby nudno nie było.
A co do pytania ile nałozyc na sztange-najpierw powinnienes cwiczyc samym gryfem albo małym obciazeniem aby opanowac dobrze techike tego cwiczenia-jednego z bardziej kontuzjogennych.
"Wielkie dzieła rodzą sie nie z siły ale z wytrwałości"

A co do pytania ile nałozyc na sztange-najpierw powinnienes cwiczyc samym gryfem albo małym obciazeniem aby opanowac dobrze techike tego cwiczenia-jednego z bardziej kontuzjogennych.
"..to co zdobyte ,nigdy nie będzie szczytem.."
...
Napisał(a)
Zgodze sie z przedmowca, ze nie warto sie ograniczac do jednego cwiczenia. Ponadto jesli chodzi o przysiady, tu jest kilka (swietnych) porad:
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=98058
https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=98058
Jeśli nie masz nic do ukrycia, nie dziw się, że kobiety ziewają na Twój widok
Polecane artykuły