Możecie wliczać powtórzenia rozgrzewkowe, robocze, maksymalne, itd. byleby były to formy siadów wykonane obunóż.
Nie wliczamy różnorakich form przysiadów, które da się wykonać jednonóż np. bulgarian split squat, lunges/wykroki itp. Tego się trzymajmy
Pamiętajcie ma to być przede wszystkim dobra zabawa, ale też wątek motywacyjny, który stanie się na koniec roku poniekąd dziennikiem naszych wspólnych osiągnięć. Mam nadzieję, że temat ten (jak i pozostałe dwa wyzwania) zmotywują chociaż kilka osób w ciągu dnia, aby dorzucić swoją 'seryjkę' , ruszyć się od komputera, czy zrobić trochę więcej powtórzeń niż robicie na co dzień. Każdy mały krok do przodu to już coś!
Namawiamy do udziału wszystkich! Jeżeli nie lubisz / nie chciałeś trenować nóg - zmień to!
Trening nóg, a w szczególności wykonywanie przysiadów to same korzyści płynące dla naszego organizmu od wzrostu masy i siły mięśniowej, przez wyrzut hormonów (szczególnie dla mężczyzn ważnego - testosteronu, jak i hormonu wzrostu), po jędrne pośladki (to na pewno ucieszy kobiety) i lepsze samopoczucie (wzrost endorfin). Nie wiem jak Wy , ale ja najlepszy humor mam zawsze po treningu nóg
Oczywiście miło będzie jeżeli będziesz chciał udostępnić filmik z wykonaniem danej ilości przysiadów w celu potwierdzenia (w opisie filmiku np. na youtube możesz podać link do naszego wyzwania - zachęcić tym samym innych do wspólnego udziału)
Każda kolejna osoba dopisuje swoją liczbę wykonanych danego dnia podciągnięć i dodaje do liczby poprzednika.
np. Post 1: 10
Post 2: 10+20 = 30
itd.