Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
62 dni
Przeczytanych tematów
467
Dobry wieczór,
mając prawie 34 lata nie jestem w stanie zjeść nic poza słodkim na śniadanie. Bez śniadania nie ma kawy, bez kawy nie ma porannego zapłonu do pracy, dobrego samopoczucia i rozpoczęcia dnia... i koło się zamyka.
Eksperymentowałem różnie... ciepła woda kilka minut przed posiłkiem, aby pobudzić układ pokarmowy, pompki, nawet brałem IPP. Nic. Null. Musi być słodkie. Trafiłem dziś w Biedronce na pudding proteinowy w/w firmy i zastanawiam się czy nadają się one do śniadania jako poranne źródło białka? Plus płatki owsiane, jaglane...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3051
Napisanych postów
51872
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
351112
Jeżeli chcesz jeść je codziennie to tak średnio. To nadal produkt wysoko przetworzony, więc może urozmaicać dietę, ale nie stanowić jej trzon. Zamiast tego spróbuj dodać do płatków czy to skyr naturalny, czy serek wiejski, ewentualnie odżywkę białkową + owoce, orzechy.
9277
Napisanych postów
83755
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
708078
Ja od ponad 10 lat śniadanie jem tylko na słodko . Owsiane plus odżywka białkowa plus borówki , orzechy włoskie . Zmieniam smaki odżywek . Dodaje inne owoce np maliny . Takie serki to sobie stosuj jako urozmaicenie .
Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2025-10-04 22:09:23
35078
Napisanych postów
26252
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
285003
Skyr lub serek wiejski lub jogurt nat 2% do tego dowolna odżywka białkowa , jakieś orzechy , płatki owsiane , jakiś owoc świeży lub mrożony i masz super zbilansowane śniadanie oparte na zdrowych produktach a nie takie przetworzone . W skali miesiąca zaoszczedzisz sporo kasy a będziesz jadł zdrowo i odżywczo
Szacuny
14
Napisanych postów
121
Na forum
260 dni
Przeczytanych tematów
860
owsianka banan wpc i mleko bez laktozy, jem tak od lat i dobrze mi służy , oczywiście na słodko, czasem dochodzą borówki, maliny czy miód, źródła tłuszczu nie dodaje bo trenuje zawsze rano do godziny od śniadania, co do tych pudingów to okazjonalnie też sobie czasem kupie, ale chyba ich za dobrze nie trawie, np po zjedzeniu całego klinka twarogu 250g czuje się lżej niż po takim jednym jogurciku
Szacuny
2
Napisanych postów
4
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
565
Karagen może być szkodliwy, jeśli się go je w dużych ilościach, więc jedzenie tego codziennie to zły pomysł. Poszukaj sobie pomysłów na insta jakichś lasek fitnesek, one robią mnóstwo słodkich dań z białkiem :D
Szacuny
17806
Napisanych postów
133236
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1466351
na śnaidanie to masz takie pole popisu na słodko że tego pudingu nie musisz stosować, np naleśników sobie narób i masz na dwa dni do tego dodasz skyr jakieś owoce i gotowe.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
6395
Napisanych postów
78784
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
771681
Oczywiście, że nadają się jako jeden z elementów urozmaiconej diety, ale niekoniecznie jako stały element. Wybór źródeł białka masz duży, a przepisów na słodkie posiłki ogromną ilość. Wystarczy zapoznać się z nimi i trochę inwencji twórczej. Np. serek wiejski, twaróg, skyr, inne jogurty białkowe, odżywka białkowa, itp. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach przedstawionych poniżej: