Szacuny
4
Napisanych postów
437
Wiek
28 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3728
Siema
Ostatnio odkryłem taką rzecz jak słodzik (łał) i używam go np. owsianka z mlekiem 0,5% dodaję troszkę słodziku i jest pyszne, jogurt 0% mielę truskawki dodaję słodzik miksuję i wiele wiele innych dzięki niemu redukcja okazała się smaczna? Nie mówię ze redukcja jest jakaś ble czy coś ale niektóre rzeczy nie są zbyt smaczne. Ale sobie myślę czy to nie zbyt piękne? Może słodzik jakoś źle wpływa na moje zdrowie albo ma wcale nie tak mało kcal? Tu prośba do was o to abyście może dali mi linki do artykułów o nim albo sami napisali. Z góry dzięk!!!
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Wiek
41 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
200
Słodzik dobry... Ale taki który ma jak najmniej E czyli dodatków chemicznych... Im bliżej natury tym lepiej. Na pewno nie cukier oczywiście. Robi masakre z organizmu już po paru dniach a nie latach, ale na słodziki trzeba uważać. Sam ma stevię i mnie lekko uczulają jej substancje w połączeniu z innymi substancjami (tymi "na które mam uczlulenie"-jabłka, skaza białkowa po twarogu itp.)... Troche mnie to martwi nawet, ale wydaje mi się że chodzi o dodatki E właśnie.
Szacuny
0
Napisanych postów
585
Wiek
34 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
10780
Tez wale do wszystkiego slodzik, do sosow, czekolady, ciastek. Wydaje mi sie ze czlowiek spozywa zbyt male ilosci zeby slodzik byl dla nas szkodliwy. Co do tych E i konserwantow, w dzisiejszych czasach prawie wszystko zawiera konserwanty. Bardziej bym martwil sie sterydami/lekami ktore pakuja w kurczaki (kury akurat wiele osob sporo spozywa) niz jakims tam slodzikiem.
Zmieniony przez - Kubeek w dniu 2013-10-27 22:51:07