CZAS NA SPALANIE, ZGARNIJ -40% Z KODEM: BURN40
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Rushguardy/koszulki termiczne - porady

temat działu:

Szybkie pytania bez logowania

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 134

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 156 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1810
Czy ktoś używa na tyle, żeby mógł mi potwierdzić czy to działa tak jak ja myślę, że działa.
1. Ja nie potrzebuję tego do treningu ile nawet to zwykłego siedzenia w pracy w upały.
2. Jak siedzę w bawełnianej, to wydzielający się pot wchłania się materiał, zostaje tam, a potem po dość krótkim czasie, zgodnie z tym co mówią "naukowcy", jakieś bakterie zaczynają się żywić tymi 'solami' czy jakimiś tam mikroelementami zawartymi w pocie, a potem te bakterie robią "kupy" i to te kupy powodują, że śmierdzi :>

3. Te RashGuardy czy termoaktywne, podobno nie trzymają "w sobie" potu, tylko 'przesuwają go' ze skóry na wierzch koszulki, a tam szybko wyparowuje. Czyli rozumiem, że one nie będą śmierdziały? Bo bakterie nie zdążą się pożywić i zesrać?

4. Tyle, że te koszulki są "plastikowe". Sto lat temu kupiłem jakąś taką, która podobno była 'termoaktywna'. I po jej założeniu OD RAZU zaczęło być mi gorąco :/ W ten sposób jak robi się gorąco gdy zakładasz na siebie "plastikowe" ubrania, które blokują PRZEWIEWNOŚĆ (żaden wiatr, wietrzyk itd. nie uderza w twoją skórę, jesteś szczelnie blokowany).

5. Czy tak rzeczywiście działają te koszulki? Jest w nich gorąco (bo nie są przewiewne) ale przynajmniej przypychają pot na zewnątrz, on szybko wyparowuje i przez to nie śmierdzą?

6. A jeśli nie robią tych rzeczy, które tu wypisałem - TO PO CO ONE SĄ? Jaki dają odczuwalny, korzystny efekt?

"Po tym mistycznym wydarzeniu zacząłem wierzyć w życie okołoziemskie."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14775 Napisanych postów 53628 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402777
Witaj,
Ja osobiście nie lubię odzieży termoaktywnej, ale…
Under Armour miał kiedyś odzież chłodzącą i tu rzeczywiście każdy ruch powietrza było czuć. Rzeczywiście było uczucie chłodzenia. Pot odprowadzany był rzeczywiście poza koszulkę, ale to też nie działa tak, że ten pot tak szybko odparowuje.
Jest lepiej, ale cudów nie ma
1

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6351 Napisanych postów 78335 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 768809
Myślę, że przede wszystkim kwestia tego jakie są Twoje oczekiwania względem tego rodzaju odzieży. Każdy z nas będzie miał inne odczucia względem tej samej rzeczy. Najlepiej więc będzie sprawdzić samemu. Przecież nie wydasz na nie majątku. Osobiście nie wyobrażam sobie siedzieć cały dzień w koszulce termicznej, ale być może Ty będziesz miał inne odczucia. Mi bardzo dobrze sprawdzają się one na treningu. W sytuacji tych przeznaczonych na lato, a w szczególności ocieplane do biegania w warunkach zimowych.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Magnezja - jaką wybrać?

Następny temat

Liszaj płaski - porady

fru
Polecane artykuły